De ce sa alegi o firma de contabilitate?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care intentionezi sa incepi o afacere, cu siguranta ai nevoie de servicii de contabilitate, iar pentru asta poti sa apelezi cu incredere la o firma contabilitate de top, pentru a beneficia de serviciile unui contabil foarte bun.

Ei bine, pentru a alege firma de contabilitate, ar trebui sa te informezi putin, mai ales daca la tine in localitate exista mai multe astfel de firme.

Ideal ar fi sa gasesti o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de evidenta contabila, servicii de resurse umane si salarizare, servicii de audit, servicii de consultanta fiscala sau servicii de consultanta in afaceri sau servicii de expertiza contabila.

In conditiile in care ai apela la serviciile unui contabil, mai mult ca sigur acesta ti-ar oferi doar servicii de evidenta contabila, insa tinand cont de toate celelalte servicii de care poti beneficia alegand o firma de contabilitate, atunci cu siguranta este mult mai rentabil sa alegi o firma de contabilitate.

Deasemenea este ideal sa alegi o firma de contabilitate pentru noua ta firma, insa sa alegi o firma care isi asigura preluarea riscurilor in baza raspunderii contractuale.

Alegand o firma de contabilitate, in cazul unor daune privind evidenta contabila, tu ca si antreprenor nu ai nici o raspundere, pentru ca ai acoperirea contractuala privind raspunderea firmei de contabilitate, iar o asemenea firma de regula are incheiata o polita de asigurare care priveste raspunderea profesionala.

Un alt motiv pentru care este indicat sa alegi o firma de contabilitate si nu un contabil pentru afacerea ta, este aceea ca specialistii din cadrul unei firme de contabilitate te vor reprezenta si te vor asista in fata organelor de control atunci cand se vor efectua controale fiscal, si vor fi raspunzatori de intocmirea situatiilor evidentei contabile.

Colaborand cu o astfel de firma de contabilitate, cu siguranta te vei putea ocupa de afacerea ta mai bine, vei putea sa cauti clienti pentru firma ta, vei putea sa gasesti furnizori, pentru ca partea contabila nu iti va mai ramane tie de rezolvat.

Alegand sa colaborezi cu o firma de contabilitate, vei beneficia de servicii de infirmare si consultanta in timp util, datorita faptului ca o firma de contabilitate cunoaste toate modificarile legii privind aceasta activitate.

In acest sens, pentru firma ta nu lucreaza doar o persoana ci o adevarata echipa de experti contabili si economisti, care isi fac treaba cat mai bine, astfel incat afacerea ta sa functioneze ca pe roate.

Alegand un contabil oarecare, mai ales unul care nu este membru CECCAR, acesta nu va avea drept de semnatura, asa ca actele firmei tale vor trebui duse la contrasemnare la un expert membru CECCAR. Ei bine, daca vei alege o firma de contabilitate, vei scapa de aceasta grija, pentru ca in cadrul unei astfel de firme lucreaza experti contabili.

Asadar, dupa cum se poate observa, se pot gasi o multime de motive pentru care atunci cand ai nevoie de servicii de contabilitate pentru afacerea ta, sa nu alegi un contabil, ci o firma de contabilitate.

0 Shares
1 comment
  1. Sunt multe avantaje pentru a externaliza serviciul de contabilitate. Costul redus si calitatea crescuta sunt principalele.

Comments are closed.

You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…