De ce sa invatam engleza indiferent de varsta?

0 Shares
0
0
0

Daca aveti micuti noi va recomandam sa ii dati la cursuri engleza copii si in acest articol va vom prezenta cateva motive pentru care este bine sa invatati engleza indiferent ce varsta aveti.

Ne straduim de obicei sa invatam o limba din mai multe motive: pentru a putea studia in strainatate si chiar pentru a munci acolo, pentru a putea comunica cu prietenii aflati in alte tari, pentru a ne putea descurca in calatorii, pentru a putea avea acces la informatii in limbile tinta fara sa fie nevoie sa apelati la traduceri.

Imbunatatiti calitatea conexiunilor neuronale. O limba straina e un intreg sistem nou de reguli si de intelesuri care trebuie corelate, si in timp ce creierul munceste pentru a putea intelege noul cod pentru functionare, isi imbunatateste capacitatea de a interpreta si de a abstractiza sau de a generaliza si de a deduce si negocia, de a gasi de solutii pentru a comunica.

Aceasta limba imbunatateste capacitatea de multitasking. Vorbitorii de mai multe limbi stiu sa treaca de la o limba straina la o alta limba straina si de la un sistem lingvistic la unul complet diferit. Activitatea aceasta este foarte dificila pentru creier insa dupa ce creierul se obisnuieste cu aceasta conversie, poate sa se desfasoare fara consumul energetic mare si alte actiuni foarte variate si simultane fara greseli.

Intarzie instalarea unor afectiuni specifice varstei inaintate. Studiile arata constant ca pastrand toti factorii constanti precum varsta, zonele geografice si nivelurile de studii, situatiile economice si subiectii vorbitori de minim doua limbi au rate de imbolnavire din aceste motive mult mai mici decat cei care vorbesc doar o limba.

In plus in ultimul timp medicii curanti pe care ii au pacientii care sufera tratamente cu citostatice recomanda si invatarea unei limbi straine pentru a imbunatati calitatile neuronale stiut fiind si ca tratamentele acestea au rolul de a afecta major gradul de functionare a celulelor nervoase.

Imbunatateste memoria. Cu cat ne folosim mai multe creierul ca si in cazul in care invatati limbi straine, cu atat acesta va functiona mult mai bine. Invatarea unei limbi straine presupune familiarizarea cu regulile de gramatica si cu vocabularul si utilizarea acestor informatii pentru a comunica. Acest proces complex antreneaza si functiile creierului care este de cele mai multe ori comparat cu muschi fiindca functioneaza mult mai bine cu ajutorul unui exercitiu susinut.

Imbunatatiti abilitatile de luare a deciziilor. Invatarea modului de functionare a unei limbi va face mult mai constient de modul cum functioneaza propria limba deoarece este data si nu invatata cu efort. Va face si mai atenti la expresii si la nuante de exprimare mai pretentioase si la felul in care transmiteti inforatiile sau la modul in care se exprima oamenii din jurul vostru.

Va veti creste performantele academice. Deoarece creierul are capacitatea sa opereze in moduri diferite el dezvolta o varietate de abilitati cognitive. Studiile ne arata ca beneficiile invatarii unor limbi straine includ rezultate mult mai bune la examene standard la orice disciplina incluzand si matematica dar si celelate stiinte exacte.

0 Shares
You May Also Like