De ce trebuie curatat frigiderul?

0 Shares
0
0
0

De cele mai multe ori ignoram sa curatam frecvent frigiderul, deoarece consideram ca aceasta munca este mult prea grea si necesita foarte mult timp. Probabil ai observat ca noul tau frigider nu mai raceste, iar una dintre cauze ar fi neigienizarea corespunzatoare a spatiului de depozitare pentru alimente. In cazul in care ai curatat frigiderul, iar acesta inca nu raceste, invata ce sa faci.

  1. Arunca alimentele expirate

Unul dintre cele mai frecvente motive din cauza carora frigiderul nu mai raceste se datoreaza supraincarcarii. Este recomandat ca doar 2/3 din spatiul de depozitare al frigiderului tau sa fie ocupat de recipiente, iar in cazul in care acest spatiu este umplut pana la refuz, aerul rece nu va putea circula. Totodata, recipientele cu mancare pot bloca gurile de aerisire ale frigiderului. Asadar, iti recomandam sa elimini produsele care au expirat si sa depositezi in camara toate borcanele si conservele.

  1. Dezgheata frigiderul

Mai multe frigidere au ca si sistem de racire gurile de aerisire dintre congelator si restul unitatii. Prin acestea aerul rece poate fi redirectionat spre partea inferioara a frigiderului. Asadar, in cazul in care gurile de aerisire au inghetat, va trebui sa dezgheti frigiderul timp de 24/48 de ore. Va trebui sa pregatesti si cateva carpe pentru a sterge apa care se va scurge pe podea.

  1. Curata frigiderul pe interior

De cele mai multe ori omitem sa stergem frigiderul si in interior. Din aceasta cauza mai multe resturi alimentare raman blocate in gurile de aerisire sau lipite langa acestea, ceea ce duce la circularea deficitara a aerului rece, iar in cazuri exceptionale, mucegaiul va bloca aceste orificii. Iti recomandam ca in momentul in care dezgheti congelatorul, sa stergi si celelalte compartimente. Dupa ce ai deconectat frigiderul de la sursa de energie electrica, sterge-l cu o solutie pe baza de bicarbonat de sodiu si acid citric.

  1. Curata bobinele

In spatele sau la baza frigiderului vei gasi un set de bobine cilindrice, care au rolul de a racii frigiderul. In momentul in care frigiderul nu mai raceste bine, inseamna ca bobinele condensatorului sunt murdare. Totodata, atunci cand acestea nu mai functioneaza corespunzator, vei observa ca frigiderul tau produce zgomot. Bobinele sunt simplu de curatat!

Poti folosi doar o perie din plastic sau chiar capatul ingust al aspiratorului. Pentru o curatare perfecta iti recomandam ca pentru inceput sa aspiri surplusul de murdarie, iar mizeria care nu poate fi inlaturata sa o cureti folosind peria. 

  1. Curata usile

Usile frigiderului trebuie sa se inchida etans, astfel incat aerul cald din exterior sa nu poata patrunda in interior. In momentul in care garniturile usii sunt murdare sau deteriorate, usa nu se mai poate inchide, iar temperatura din interior va creste. Iti recomandam ca pentru inceput sa cureti garniturile de cauciuc ale usii, folosind o perie. In cazul in care observi ca acestea sunt complet deteriorate, va trebui sa le schimbi cu unele noi.

Cateodata, frigiderul nu raceste din cauze tehnice, de exemplu deteriorarea componentelor motoarelor. Asadar, in astfel de situatii, iti recomandam sa apelezi la un specialist.  

0 Shares
You May Also Like