De ce un magazin online are nevoie de un soft de monitorizare a prețurilor?

0 Shares
0
0
0

Importanța prețului în succesul comerțului electronic a devenit din ce în ce mai mare, fiind criteriul decisiv după care clienții se ghidează când cumpără produse, ceea ce face ca un soft de monitorizare preturi competitori să fie mai mult decât necesar.

Profesioniștii din spatele sistemului se concentrează pe studiul prețurilor în toată amplitudinea lor, cu scopul de a-ți oferii cele mai actualizate date care să te conducă la stabilirea celei mai bune oferte de preț pentru ca afacerea ta online să fie într-adevăr competitivă.

Este o sarcină dificilă, în care datele, cercetarea și tehnologia sunt esențiale, deoarece funcțiile pot varia de la monitorizarea prețurilor competitive până la studiul costurilor în căutarea celei mai adecvate și competitive strategii de preț pentru fiecare moment.

Urmărirea prețurilor și rolul său într-un comerț electronic

Strategia de stabilire a prețurilor în afacerile din online ia în considerare întotdeauna costurile. Dar asta nu înseamnă că se va baza exclusiv pe costurile de producție sau de achiziție. Costurile sunt doar un grup de variabile care influențează definirea prețurilor, dar în ecosistemul digital, comportamentul concurenței și în ultimul timp obiceiurile consumatorilor au un rol semnificativ.

Funcția unui instrument de monitorizare nu mai este doar menținerea unui catalog actualizat, având grijă de marje din punct de vedere al costurilor.

Orice afacerist trebuie să fie întotdeauna conștient de tendințele și mișcarea sectorului, iar instrumentul de monitorizare a prețurilor are un rol cheie de a-ți prezenta tendințele noilor modele de prețuri care ar putea fi aplicate.

Prețul în comerțul electronic este o tendință

Concurența în comerțul electronic, indiferent de sectorul analizat, este acerbă. An după an, analiștii dezvoltă studii detaliate pentru a descoperi factorii principali care vor forma concurența viitorului. Și, deși poate părea că totul este spus, există întotdeauna inovații în preț care trebuie luate în considerare și care necesită o analiză atentă pentru a putea urma tendințele îndeaproape.

În 2019 Platforma BigCommerce a expus câteva reflecții asupra necesității de a analiza concurența și prețurile acesteia în timp real, ca o tendință generalizată și pe care ar trebui să o aplice toate afacerile online. Orice nouă abordare a prețurilor necesită o analiză largă, care încorporează cunoștințe despre costuri, înțelegerea obiceiurilor consumatorilor și monitorizarea prețurilor concurenței.

În acest scenariu de concurență și inovație constantă, rolul unui soft de monitorizare devine esențial. Un instrument de urmărire a prețurilor are trei grupe funcționale majore: strategia și prețurile competitive, monitorizarea prețurilor concurenței directe și studiul obiceiurilor consumatorilor.

Una dintre funcțiile clasice este studierea sectorului și a mișcărilor acestuia, pentru a înțelege strategiile concurenței, modul în care fiecare dintre competitori este poziționat pentru a concura și modul în care prețul este adaptat la acel mod de concurență.

O altă funcție, poate cea care a suferit cele mai multe schimbări în ultimii ani, este urmărirea tendințelor de preț ale concurenței. Spre deosebire de analiza strategică, sarcina specifică a unui soft de monitorizare a prețurilor este furnizarea de date despre concurență: ofertă, catalog, categorii, produse, campanii, stoc etc.

Dinamica comerțului electronic necesită o analiză detaliată pentru a detecta oportunitățile și a anticipa acțiunile concurenței. Instrumentele de urmărire a prețurilor concurenților care detectează modificările din catalogul rivalilor tăi (cum ar fi produse noi, descrieri noi sau imagini noi) și care te avertizează la orice modificări ale stocului de produse, prețuri etc., au devenit esențiale și fac parte din cotidian.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…