Defectiunile turbo

0 Shares
0
0
0

Simptomele clare ale unei defectiuni a turbocompresorului sunt lipsa de putere, fluieratul, zgomotul, pierderea de ulei sau fumul intens care iese din conducta de esapament, iar cand va confruntati cu asemenea probleme, trebuie sa luati in considerare ideea de a lua legatura cu specialistii in reconditionari turbine, sau de a cauta o turbina second hand pentru masina dvs.

Despre turbine, despre defectiunile acestora si despre cauzele defectiunilor vom discuta in cele ce urmeaza, deci merita sa cititi pana la final, pentru ca veti descoperi informatii interesante.

Turbocompresoarele sunt proiectate in asa fel incat sa nu necesite nicio intretinere speciala. Proprietarul vehiculului trebuie doar sa se asigure ca instructiunile de service ale producatorului sunt respectate pentru o functionare perfecta. In cazul in care turbocompresorul esueaza, cauza defectiunii poate fi, de asemenea, in zona din jurul piesei, deoarece o proportie ridicata a turbocompresoarelor clasificate ca defecte nu prezinta defecte.

Prin urmare, un schimb nu este necesar in multe cazuri. Daca specialistul nu identifica cauza esecului sau nu elimina sursa erorii, este foarte mare probabilitatea ca si turbocompresorul nou instalat sa esueze.

Pentru a gasi cauza efectiva a defectiunii turbocompresorului, se recomanda efectuarea catorva teste vizuale si functionale inainte de reparatia efectiva, pentru a obtine cel mai bun rezultat de reparatie posibil.

Motivele pot include o lubrifiere inadecvata, scurgeri de ulei din turbocompresor, ulei contaminat, temperaturi crescute ale gazelor de esapament sau patrunderea corpurilor straine.

Lipsa de lubrifiere in turbocompresor

Potrivit companiei, lipsa de lubrifiere este una dintre cele mai frecvente cauze ale defectarii turbocompresorului. Daca alimentarea cu ulei a turbocompresorului este insuficienta, turbocompresorul poate esua intr-un timp foarte scurt din cauza vitezei mari.

Daca lubrifierea este insuficienta, rulmentii se pot defecta, determinand compresorul si rotile turbinei sa se frece de carcasele lor. Cu toate acestea, lipsa de lubrifiere poate provoca si alte daune, cum ar fi un arbore rupt, rulmenti radiali si axiali configurati, performante slabe si fum negru din sistemul de evacuare.

Ulei contaminat in turbocompresor

Uleiul contaminat poate deteriora, de asemenea, turbocompresorul. Cele mai mici particule precum murdaria, funinginea, combustibilul, apa, reziduurile de ardere sau resturile metalice pot contamina uleiul. Prin urmare, este important sa respectati intervalele de intretinere conform instructiunilor producatorului.

Patrunderea corpurilor straine in turbocompresor

Daca corpuri straine, cum ar fi praulf, nisipul, suruburi, parti ale inelelor pistonului sau ale supapelor, intra prin partea de admisie sau evacuare, viteza ridicata duce de obicei la o defectiune totala a turbocompresorului.

Corpurile straine care intra in turbocompresor printr-un filtru de aer defect de exemplu, pot distruge turbina sau roata compresorului. Dezechilibrul rezultat poate deteriora rulmentii turbocompresorului.

Deteriorarea turbocompresorului din cauza temperaturilor gazelor de esapament prea mari

Motivele unei defectiuni a turbocompresorului includ de asemenea, temperaturi excesiv de ridicate ale gazelor de esapament. Deoarece fiecare turbocompresor este proiectat numai pentru un interval de temperatura definit. Daca acest interval este depasit, exista un risc de esec dupa cateva secunde.

Efectele temperaturilor excesiv de ridicate ale gazelor de esapament ar include fisuri in carcasa turbocompresorului sau conducte de ulei cocsat. Motivele pentru temperaturi prea mari ale gazelor de esapament pot fi motoarele care sunt oprite prea fierbinti, probleme de ardere in motor sau un nivel de temperatura modificat. Pentru a evita astfel de daune, specialistii recomanda ca motorul sa functioneze la rece la turatii moderate dupa o sarcina grea.

Acestea sunt asadar, cateva dintre cauzele care pot duce la deteriorarea turbo. Atunci cand apar astfel de probleme, solutia este una cat se poate de simpla. Masina trebuie dusa in service, iar mecanicul va poate recomanda sa optati pentru reconditionarea turbo sau pentru o inlocuire turbo, insa dvs. veti decide ceea ce alegeti, in functie de buget.

0 Shares
You May Also Like