Despre bumbacul satinat

0 Shares
0
0
0

Dupa cum sa discutat, Satinul este un tip de tesatura si nu un material, in timp ce matasea este o materie prima produsa de viermi de matase care sunt utilizati pentru fabricarea tesaturilor. Puteti folosi matase pentru a face Satin, deoarece cuvantul Satin se refera doar la tipul de structura a tesaturii. Materialul Satin de silicon este un tip mai scump de satin, deci daca sunteti in cautarea de a produce in mod obisnuit imbracaminte sau mobilier la o rata accesibila, puteti face Satinul folosind poliester, nailon, raion sau lana. In ciuda a ceea ce va puteti gandi, Silk Satin va avea totusi zona mata, reversibila tipica pentru orice tesatura de satin.

Cuvantul “Satin” provine de la “Zaitun”, numele arab pentru portul chinez Quanzhou, unde aceasta tesatura a inceput initial cu peste 2000 de ani in urma. In acel timp, cultivarea matasii era larg raspandita, asa ca si femeile de la tara foloseau matase pentru a stapani meseria de tesut satinat, iar imbracamintea de matase nu era limitata la clasele superioare. Totusi, secretul chinezesc satinat bine pazit in cele din urma sa raspandit peste Asia si mai departe spre vest. Asa a aparut si bumbac satinat.

In secolul al XII-lea, Italia a devenit prima tara occidentala care produce satin, iar pana in secolul al XIV-lea a devenit disponibila in intreaga Europa. Cu toate acestea, folosirea matasii a facut ca tesatura sa fie costisitoare, asa ca a fost rezervata aristocratiei, bisericii si claselor superioare.

Din punct de vedere istoric, satinul era o tesatura dorita pentru tapiterie, iar Louis XIV il folosea pentru a acoperi mobilierul sau ornat in Palatul Versailles. Nu a fost folosit in mod obisnuit pentru imbracaminte pana in anii 1800, dar in curand a devenit cautat pentru o rochie de seara de lux, “o singura data”, in randul femeilor din clasele superioare si muncitoare. De asemenea, secolul al XIX-lea a vazut satinul impodobind corpurile nudite ale femeilor pariziene la moda sub forma de lenjerie sexy.

Odata atribuita prostituatelor din capitala franceza, satul a experimentat normalizarea prin jurnalism si publicitate, ceea ce a promovat ideea ca lenjeria de lux este importanta. Fast-forward la secolul 21 si satin este o tesatura pe scara larga disponibila in principal pentru imbracaminte, tapiterie si lenjerie de pat. Si ceea ce este important este ca si-a pastrat inca asocierea cu luxul. Unele utilizari uzuale pentru tesaturile din satin includ, dar nu se limiteaza la acestea; halate de seara, tricouri, corsete, lenjerie de corp, captuseala interioara, rochii de mireasa, halate de baie, palarii si legaturi.

De-a lungul timpului, popularitatea acestei tesaturi lucioase sa raspandit in intreaga Europa, in special in secolul al XII-lea. Aceasta a fost perioada cand satinul a devenit tesatura aleasa a vesmintelor regale din Anglia si este inca considerata o tesatura bogata. Puteti vedea eleganta sa in foile de pat si tapiteria rafinate, precum si rochiile de mireasa sofisticate, pentru care este considerata o baza.

Panza de satin are originea in orasul Zayton sau Zaitun din China, de unde a fost exportat initial in diferite parti ale lumii. Satinul original a fost tesut din fire de matase. Acesta a fost efectul luxos al lui Satin, care a devenit imensa pentru Italia in secolele XII si XIII de catre romani pentru eleganta pe care au adus-o la imbracamintea regala. Abia dupa inventarea stadiului de putere si a Revolutiei Industriale, aceasta tesatura costisitoare devenea mai accesibila populatiei care nu era atat de bogata.

0 Shares
You May Also Like