Dronele în agricultură – cum facilitează această tehnologie munca fermierilor?

0 Shares
0
0
0

Astăzi, dronele au câștigat o mare popularitate, practic în doar câțiva ani. Ele sunt folosite nu numai ca instrumente de divertisment, ci și ca echipamente profesionale care ajută în munca de zi cu zi a reprezentanților diferitelor discipline profesionale. Dronele sunt folosite de oameni din lumea filmului, fotografi, precum și, de exemplu, topografi sau arheologi. 

Numărul de oameni care folosesc drone pentru a-i ajuta în profesia lor este în continuă creștere și nu sunt doar ca înainte, cei din armată. Dronele sunt tot mai folosite și de fermieri.

Agricultura modernă – prin ce se caracterizează?

Agricultura este unul dintre sectoarele economice în curs de dezvoltare intensivă. Un aspect este noua tehnologie. În timpul proceselor de planificare a culturilor, fermierii folosesc în mod obișnuit imaginile prin satelit, care sunt mult facilitate, de exemplu, de agricultura de plantație (plantarea unei specii de plante pe o suprafață foarte mare).

Tehnicile de irigare de ultimă generație sunt din ce în ce mai mult implementate pentru a se asigura că terenurile agricole au un nivel constant de umiditate. Fermierii moderni folosesc, de asemenea, cu nerăbdare dronele, în special pentru activități precum:

  • Cultivarea cerealelor,
  • Creșterea vitelor,
  • Monitorizarea culturilor
  • Eficiența colectării documentației în agricultura de plantație
  • Pulverizarea culturilor
  • Căutarea animalelor pierdute
  • Minimizarea pierderilor

Creșterea eficienței procesului de colectare a documentației ca urmare a utilizării dronelor

Munca unui fermier depinde de vreme și de mulți alți factori aleatori. Când recoltele au fost deteriorate, de exemplu, în timpul unei furtuni, drona poate fi folosită pentru a fotografia zona. 

Acest lucru va permite fermierului să obțină ajutor financiar de la stat sau de la o companie de asigurări. Datorită dronelor, este posibil și controlul eficienței angajaților care lucrează la o fermă frecvent mare.Prin urmare, colectarea documentației cu ajutorul dronelor poate minimiza pierderilor fermei.

Unele drone permit fermierului să analizeze caracteristicile exacte ale plantelor, de exemplu morfologia, taxonomia, greutatea și tipul frunzelor, deficitul de apă. Datorită unui software drone agricultură, ele analizează abundența de substanțe organice și minerale din sol și chiar proprietățile suprafeței solului.

Folosirea dronelor pentru pulverizarea campurilor

Dronele agricole capătă din ce în ce mai multe funcții noi. Datorită, de exemplu, lărgirii celulelor energetice, acestea sunt mai bine folosite în agricultura de plantație, deoarece pot rămâne mult mai mult timp în aer, ceea ce afectează utilizarea lor eficientă la stropirea câmpurilor, de preferință într-o parte separată a câmpului, în principal datorită faptului că dimensiunea lor este mică. 

Pe o suprafață mai mare, acestea pot fi mai puțin precise. În plus, atunci când pulverizează sau monitorizează culturile, dronele pot speria animalele sălbatice, care se hrănesc adesea cu acea cultură.

Monitorizarea stării culturilor cu ajutorul dronei

Dronele sunt folosite foarte des pentru monitorizarea culturilor. Camerele instalate în ele permit fermierului să îngrijească câmpurile nu personal, ci cu ajutorul echipamentelor moderne pe care le controlează.

Drona va colecta datele corespunzătoare fără a implica oamenii în întregul proces. Acest lucru este util în special în cazul suprafețelor mari. Acest lucru permite reducerea la minimum a pierderilor și economii de costuri generale legate de operarea altor echipamente agricole. Funcționează foarte bine în situații de criză, de exemplu, incendii sau inundații. Dronele vor ajuta și în toate chestiunile legate de împărțirea parcelelor agricole.

Dronele din agricultură sunt deja un fapt, nu doar un plan pentru viitor. Sunt folosite din ce în ce mai des și funcționează foarte bine. Prețurile în scădere ale acestui tip de echipamente le fac din ce în ce mai populare, iar introducerea de noi software mărește funcționalitatea acestor dispozitive.

0 Shares
You May Also Like