Este util masajul thailandez pentru sportivi?

0 Shares
0
0
0

Sportivii sunt predispusi la oboseala, dureri musculare si articulare si leziuni in timpul antrenamentului. De aceea, multi sportivi lucreaza cu terapeuti de masaj sportivi specializati.

Masajul pentru sport combina intinderi asistate si diverse tehnici de masaj pentru a trata leziunile sportive si pentru a imbunatati gama de miscare a unui sportiv. Practicantii vor folosi deseori intinderea asistata pentru a viza o anumita zona a corpului sau o anumita grupa musculara.

Masajul thailandez pe de alta parte, intinde treptat intregul corp, permitand persoanei sa se relaxeze. Intinderile dinamice pe care le folosesc practicienii de masaj thailandez pot oferi intinderi mai profunde si mai restaurative decat unele tehnici de intindere asistata a masajului sportiv.

Relaxarea combinata cu efectele energizante si revigorante ale masajului tailandez ajuta oamenii sa se simta restabiliti psihic si fizic. De asemenea, masajul thailandez obtinut la Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti, imbunatateste circulatia, ceea ce aduce mai mult oxigen la muschi si alte tesuturi. Acest lucru poate preveni accidentarile si poate imbunatati capacitatea sportivului de a se recupera dupa antrenament intens.

Cat de dese trebuie sa fie sedintele de masaj thailandez?

Dupa un masaj thailandez obtinut intr-un centru Spa cu concept unic, o persoana se poate simti foarte relaxata. Cu toate acestea, trebuie sa tina cont de faptul ca muschii sai au fost prelucrati, intinsi si incarcati. Dupa un masaj thailandez, o persoana ar trebui sa se odihneasca si sa bea multa apa.

Nu exista linii directoare pentru cat de des trebuie sa beneficieze de un masaj thailandez. Oamenii ar trebui sa incerce sa includa rutine de intretinere zilnica care implica tehnici de intindere si relaxare. Acest lucru ii va ajuta sa ramana flexibili o perioada lunga de timp dupa masaj.

Oamenii ar trebui sa-si asculte si trupurile. Daca cineva sufera de durere sau disconfort durabil intr-o zona a corpului sau, ar trebui sa vada furnizorul de servicii medicale, deoarece acest lucru ar putea indica o stare de sanatate care sta la baza lor.

Daca cineva doreste sa se concentreze pe o anumita zona a corpului sau, poate alege sa lucreze cu un terapeut de masaj pentru a programa sesiuni regulate pana cand este multumit de rezultate. In acel moment, ei pot lua in considerare distantarea programarilor si concentrarea pe mentinerea rezultatelor.

La sa va asteptati in timpul unui masaj thailandez?

O modalitate buna de vizualizare a masajului thailandez este prin a-ti imagina ca cineva aranjeaza corpul in diferite pozitii de yoga. Pentru un masaj thailandez, clientul se afla de obicei pe podea. Un terapeut de masaj autorizat va lucra incet corpul clientului prin diferite intinderi. Terapeutul poate folosi mainile, genunchii sau picioarele pentru a ajuta la manipularea corpului persoanei in diferite pozitii.

Acest lucru nu ar trebui sa provoace durere sau disconfort, dar o persoana ar trebui sa-si atentioneze terapeutul de masaj daca experimenteaza oricare dintre aceste lucruri. Oamenii nu trebuie sa se pregateasca pentru un masaj thailandez in avans, dar ar trebui sa ia in considerare urmatoarele sfaturi:

Incercati sa ajungeti mai devreme cu aproximativ 10 minute pentru a completa toate documentele inainte de programare.

Informati medicul despre orice istoric medical semnificativ, deoarece masajul thailandez nu este sigur pentru unele persoane cu anumite afectiuni de sanatate.

Vino la intalnire purtand imbracaminte la moda sau imbracaminte atletica. Incercati sa evitati imbracamintea stransa, deoarece poate provoca disconfort si puteti limita intervalul de miscare in timpul masajului.

Efecte secundare si riscuri

In timp ce masajul thailandez are multe beneficii pentru sanatate, tehnica are si limite. Datorita impactului sau asupra sistemului circulator, persoanele cu urmatoarele conditii de sanatate ar trebui sa consulte furnizorul de servicii medicale inainte de a solicita un masaj thailandez:

  • tensiune arteriala crescuta;
  • diabet;
  • boala de inima;
  • osteoporoza;
  • boli neurologice care afecteaza maduva spinarii;
  • boala arteriala coronariana.

Terapeutii de masaj instruiti pot ajusta intensitatea si presiunea pentru a se potrivi clientilor lor. Cu toate acestea, o persoana ar trebui sa evite masajul thailandez in timp ce se recupereaza de la o vatamare. Chiar si la cea mai mica intensitate, masajul thailandez poate provoca uneori rani ulterioare organismului.

Persoanele care au cancer, sunt insarcinate sau se recupereaza in urma unei interventii chirurgicale nu ar trebui sa fie supuse unui masaj thailandez. Intensitatea fizica a acestei tehnici de masaj ar putea duce la complicatii de sanatate sau la agravarea leziunilor preexistente.

Concluzii

In ciuda originilor sale stravechi, masajul thailandez ramane o tehnica relativ noua in cultura occidentala. Cercetari recente au relevat faptul ca masajul thailandez este asociat cu multe beneficii pentru sanatate, cum ar fi circulatia imbunatatita, o gama imbunatatita de miscare si niveluri reduse de stres.

In timp ce o persoana de orice varsta poate primi un masaj thailandez, nu este potrivit pentru toata lumea. Persoanele cu anumite afectiuni de sanatate, cum ar fi cancerul sau bolile cardiovasculare, cele care sunt insarcinate si cele care tocmai au suferit o interventie chirurgicala nu ar trebui sa primeasca un masaj thailandez, deoarece tehnica ar putea prezenta riscuri pentru sanatate.

Daca cineva are in vedere obtinerea unui masaj thailandez, dar este ingrijorat de faptul ca istoricul sau medical ii poate impiedica sa faca acest lucru, ar trebui sa consulte primul medicul de asistenta medicala.

0 Shares
You May Also Like