Excavator – ce este si cum se foloseste

0 Shares
0
0
0

Buldoexcavatorul este o masina industriala si mecanica care este utilizata pentru a face sapaturi mari in toate tipurile de teren. Are o galeata pentru excavare situata la capatul unui brat articulat in doua parti diferite. De obicei, acest brat este plasat pe spatele unui tractor si utilizat in lucrari de teren, pentru a face constructii, tevi si canale de scurgere.

Ce este un buldoexcavator?

Buldoexcavatorul este o masina care are scopul si utilizarea de a face sapaturi mari de pamant in locuri in care este necesar sa se creeze o fundatie, sa se plaseze tevi sau canale de scurgere. Este o galeata plasata la capatul unui brat de tractor.

Pentru ce este buldoexcavatorul?

Buldoexcavatoare sunt utilizate pentru a efectua procese de excavare a pamantului, diferite tipuri de deschideri de sant pentru plasarea tevilor si canale de scurgere sunt folosite pentru a face gauri adanci care vor fi apoi umplute, de exemplu, fundatiile caselor si cladirilor.

Acestea sunt utilizate pe scara larga in constructiile generale, deoarece ofera viteza si calitate. In demolarile cladirilor, pentru a sparge asfaltul strazilor si pentru a realiza un proces adecvat de pavaj in orasele mari si mici. Ele sunt utilizate pe scara larga in locuri in care utilizarea unor echipamente nu este utila. In plus, ele sunt o sursa precisa de reducere a cheltuielilor si a timpului in diferitele lucrari in care sunt utilizate.

Caracteristicile buldoexcavatoarelor

  • Se compune dintr-un ansamblu de trei piese diferite de echipamente mobile de pamant: un tractor, un incarcator si un buldoexcavator.
  • Permite instrumentelor sa se deplaseze rapid si in siguranta.
  • Poate transporta cantitati mari de material in functie de marimea containerului.
  • Acesta este proiectat in primul rand pentru excavarea terenurilor.
  • Recipientul in care este depus materialul este cunoscut sub numele de galeata.
  • Buldoexcavatorul in sine are trei parti: galeata, scobitoarea si bratul.
  • Este, de asemenea, cunoscut sub numele de o lopata mecanica.

Vezi aici geam usa stanga buldoexcavator Komatsu.

Istorie

In 1950, cunoscutul tractor pe senile a fost folosit in zona constructiilor. Acest instrument s-a dovedit a fi un echipament foarte util, cu toate acestea, expertii companiilor cautau modalitati de a-si spori utilitatea, eficienta si versatilitatea.

 Pana atunci compania Essex situata in Anglia si cunoscuta sub numele de Whitlock Bros. Si-a asigurat clientii si lumea ca au reusit sa creeze primul buldoexcavator din lume.

Compania a creat un accesoriu numit Dinjum Digger si a efectuat o serie de experimente in 1951. Ceva timp mai tarziu, compania a incorporat un incarcator hidraulic, creand astfel primul buldoexcavator. 

Joseph Cyril Bamford, a fost fondatorul companiei JBC si a avut o mare experienta in constructia de incarcatoare hidraulice. Intr-o calatorie in Norvegia, el a observat marele potential al excavatorului, a cumparat unul si l-a dus la locul sau de resedinta pentru a-i testa capacitatile. In 1953, el a reusit sa imbunatateasca designul si a construit primul accesoriu inclus in masina. El a fabricat produsul ca JBC MK1 si in 1958, el a fost capabil de a lansa primul excavator integrat.

Informatii interesante despre excavatoare

Termenul „buldoexcavator” se refera la actiunea galetii, nu la amplasarea acesteia pe vehicul.  Adica, un buldoexcavator sapa tragand pamantul inapoi, mai degraba decat ridicandu-l cu o miscare inainte, ca o persoana care da la lopata, o lopata cu abur sau un buldozer . Galetile unor buldoexcavatoare pot fi reconfigurate cu fata in fata, facandu-le „sape”.

Un buldoexcavator tractor-incarcator (TLB) este un vehicul asemanator unui tractor , cu un buldoexcavator in spate, un incarcator frontal pe cealalta si un scaun pivotant pentru a pozitiona operatorul in orice directie este necesara la momentul respectiv. In America de Nord, acest aranjament este adesea denumit pur si simplu un buldoexcavator sau, atunci cand este pe un sasiu derivat initial de la tractoare agricole, un buldoexcavator. Pentru a se diferentia, un buldoexcavator pe propriul sasiu dedicat poate fi denumit apoi excavator.

Buldoexcavatoarele pot fi proiectate si fabricate de la inceput ca atare sau pot fi rezultatul unui tractor agricol echipat cu un incarcator frontal (FEL) si un buldoexcavator spate. Desi arata similar, buldoexcavale proiectate special sunt mult mai puternice, varianta ferma nepotrivita pentru lucrari grele.

Odata cu aparitia atasamentelor hidraulice , cum ar fi un tiltrotator , ruptor , un graple sau un melc , buldoexcavatorul este frecvent utilizat in multe aplicatii, altele decat excavarea, iar cu atasamentul tiltrotator serveste ca un suport eficient de scule. Multe buldoexcavatoare dispun de sisteme de montare cu cuplare rapida (atasare rapida) pentru montarea simplificata a atasamentului, crescand dramatic utilizarea masinii la locul de munca. Buldoexcavatoarele sunt de obicei folosite impreuna cu incarcatoare si buldozere. Excavatoarele care folosesc un buldoexcavator sunt uneori numite „excavatoare cu senile” de catre persoanele care nu isi dau seama ca numele se datoreaza actiunii cupei, nu locatiei acesteia pe un buldoexcavator.

0 Shares
You May Also Like