Exemple de concepte inovatoare de marketing

0 Shares
0
0
0

Daca statisticile arata ca in Romania inovarea in ceea ce priveste produsele si serviciile este in scadere, putem sa profitam de inovarea in ceea ce priveste marketingul. Astfel, avem sansa sa iesim in fata cu un concept de marketing original, care sa uimeasca de exemplu publicul la prezentarea unui produs.

Chiar daca produsul sau serviciul nu este unul inovator, macar il prezentam intr-un mod original, de care publicul isi va aduce aminte. Un exemplu de astfel de concept este este folosirea de trucuri magice, dar sunt multe alte exemple.

De-a lungul timpului, s-au inventat tot felul de lucruri in scopul de a promova un produs sau un serviciu, iar aceste idei au fost care mai de care mai ciudate.

Se pare insa ca au functionat. Un exemplu de inovatie destul de simpla este folosirea de ambalaje creative pentru produse, in scopul de a diferentia produsele de celelalte care au un ambalaj clasic. De ce am face asta? Pentru a capta atentia oamenilor in legatura cu produsele respective. Ceva nou sau original are mult mai multe sanse de a fi remarcat.

Un alt exemplu de marketing inovator este cel practicat de o firma mare din domeniul productiei de mobilier, care a amplasat in mijlocul unui oras o cutie mare de carton ce reprezinta macheta unei garsoniere, iar in interior se aflau toate piesele de mobilier necesare pentru mobilarea unei garsoniere.

Ideile prezentate mai sus au legatura directa cu produsul care este promovat, insa nu este neaparat necesar sa existe aceasta legatura. Putem crea ceva total diferit, insa scopul este sa atragem atentia, sa uimim publicul, astfel incat cei care sunt martori sa ramana in minte cu ce au vazut. Acestia vor face poze sau vor filma ceea ce vad si vor distribui pe retelele sociale pozele sau filmarile.

Un exemplu concret despre cum functioneaza un astfel de concept de marketing este cel al magicianului Lorenzo-Cristian. El ofera celor care se ocupa de marketing pentru un produs sau serviciu ocazia de a crea o prezentare in mod diferit de orice alta prezentare, folosind un numar de magie. Aceasta idee a revolutionat formatul campaniilor de marketing ale unor firme din Romania.

0 Shares
You May Also Like