Floarea soarelui – informatii complete despre aceasta specie de plate

0 Shares
0
0
0

Floarea-soarelui este cunoscuta pentru tulpinile lor inalte si florile mari. Prezentam soiuri interesante si oferim sfaturi despre plantare si ingrijire.

Origine

Helianthus este un gen de plante din familia Asteraceae, ordinul Asterales. Acestea sunt plante anuale sau perene cu inaltimi de crestere intre 25 si 300 de centimetri. Unele specii formeaza tuberculi de rizom ca organe de supravietuire. Florile galbene stau singure sau in grupuri si se deschid in timpul verii.

Casa tuturor celor aproximativ 65 de specii este America de Nord. Aici, in Europa, doua specii joaca un rol in agricultura: floarea-soarelui comuna anuala (Helianthus annuus) este cultivata ca un fruct de ulei, iar anghinarea din Ierusalim (Helianthus tuberosus) ofera tuberculi nutritivi care sunt mancati ca cartofii sau transformati in schnapps. Ele sunt, de asemenea, potrivite pentru diabetici din cauza continutului lor scazut de amidon.

Aspect si crestere

In plus fata de floarea-soarelui anuala, diferitele floarea-soarelui perene (H. decapetalus, H. giganteus, H. micocephalus) si floarea-soarelui cu frunze de salcie (H. salicifolius), care pot creste intre 120 de centimetri si 250 de centimetri inaltime, in functie de specie si soi, sunt, de asemenea, interesante pentru gradini.

Florile tuturor floarea-soarelui sunt galbene pana la portocaliu-rosu si apar din iulie pana in septembrie, in functie de specie. Diametrul florilor de cos este foarte diferit si poate ajunge la 30 de centimetri in floarea-soarelui anual. Frunzele sunt de obicei in forma de inima pentru a lanceolate si opuse.

Floarea-soarelui anual, de obicei, formeaza doar o tulpina puternica de flori, perena creste horsty sau raspandit peste tuberculi de rizom – in special anghinarea din Ierusalim are un impuls puternic de a se raspandi si poate deveni enervant in timp.

Amplasarea si solul

Toate floarea-soarelui iubesc locurile insorite cu soluri bogate in nutrienti, nu prea grele.

Utilizare

Floarea-soarelui este plantata in cea mai mare parte in gradini agricole. Floarea-soarelui anuala este, de asemenea, adesea plantata ca un gard viu. Pentru ghivecele de pe balcon, soiurile mici de floarea-soarelui anual sunt, de asemenea, potrivite. In vaza, floarea-soarelui aduce o buna dispozitie apartamentului. Cel mai frumos lucru: Toate sunt excelente ca flori taiate pentru buchet cu flori de Floarea Soarelui

In rabaturi sau de-a lungul gardurilor, soiurile inalte formeaza un fundal frumos. Floarea-soarelui impreuna cu zinnia, anemona de toamna, floarea studenteasca, cosul de pelerina, ochiul fetei, cosul de bijuterii, urzica parfumata, snapdragon sau coneflower sunt o priveliste minunata in orice pat de flori de vara.

In plus, floarea-soarelui este un tovarasi excelent pentru dalii. Dimensiunea lor si luminozitatea puternica subliniaza partenerii de plantare colorati, protejand in acelasi timp floarea delicata.

Floarea-soarelui perene sunt deosebit de potrivite ca un ecran de vant si de confidentialitate. Peretii goi, cutiile de gunoi sau gramezile de compost pot fi usor ascunse cu ele. In jurul terasei sau a zonei de relaxare puteti crea un cadru opac cu plante plasate inteligent.

Floarea-soarelui anuala este, de asemenea, ideala ca umplutura de goluri in pat. Soiurile mici de floarea-soarelui gasesc spatiu in prim-plan in paturi si rabaturi, dar se simt confortabil si in ghivece. In picioare individual, exemplarele mari sunt un ochi frumos-catcher in gradina sau pe terasa.

Pentru ca floarea-soarelui sa reziste la vant si la vreme, ar trebui sa utilizati suporturi perene sau sa sustineti plantele inalte cu tije.

Dupa cum puteti vedea Floarea Soarelui este un tip de floare care poate fi utilizata intr-o arie diversa si aveti multe oportunitati in care sa o utilizati iar noi va incurajam sa faceti acest lucru.

0 Shares
You May Also Like