Ghid Practic: Cum să organizezi un baby shower perfect

0 Shares
0
0
0

Planificarea unui baby shower este un moment minunat și plin de bucurie și emoții pentru orice viitori părinți. Este o ocazie ideală de a sărbători sosirea unui nou membru al familiei într-un mod special, alături de familie și toți cei dragi. Dacă te gândești să organizezi și tu un astfel de eveniment, dar nu ești sigur/ă de ce presupune organizarea, atunci acest articol te va ajuta. Pentru a te asigura că evenimentul va fi unul reușit, este important să te ocupi de toate detaliile ca la carte.

Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să planifici acest eveniment special din viața ta:

Stabilește data și locația

Ca la orice alt eveniment, primul pas în organizare este stabilirea zilei și a locației. Alege o dată care să fie convenabilă pentru toată lumea, undeva în perioada lunii a 5-a ar fi ideal, pentru că atunci se va cunoaște care este sexul copilului, iar mama are încă suficientă mobilitate pentru a interacționa cu invitații săi. În ceea ce privește locația, poți opta pentru o grădină, un restaurant sau chiar acasă, în funcție de buget, preferințe și anotimp.

Tematica și decorurile

Alegerea unei tematici pentru baby shower poate adăuga o notă specială evenimentului. Poți alege o tematică legată de genul bebelușului, mulți părinți merg pe ideea de prințese, dacă știu că bebelușul va fi fetiță, sau pe ideea de mașinuțe și roboți, dacă va fi băiat. Totuși se poate alege și o variantă de mijloc, neutră, cum ar fi ceva inspirat din elementele unei jungle sau din personajele desenelor animate. Decorațiunile sunt de regulă în concordanță cu tema aleasă și pot fi: baloane, panglici colorate, aranjamente de mese, un colț pentru poze și multe altele.

Cadourile

Un aspect important al unui baby shower este înmânarea de cadouri viitoarei mame și bebelușului. Mămicile pot scrie în prealabil o listă cu lucruri de care mai au nevoie pentru cel mic, pentru a nu primi 3 exemplare din același tip de produs, de care nu ar avea nevoie. Astfel că, dacă ai nevoie de o scoică auto Nuna Arra și baza isofix i-size, cum sunt cele de pe Babymatters.ro, ar trebui să îi informezi pe cei dragi, prin intermediul listei, astfel situația devine mult mai ușoară și pentru cei ce nu știu ce cadou să aleagă. De asemenea, se poate organiza un joc de înregistrare a cadourilor primite, astfel încât viitoarea mamă să despacheteze cadourile și să se bucure de ele, alături de invitații săi.

Jocuri și activități

Un baby shower este un moment potrivit pentru a organiza jocuri distractive și activități care să implice toți invitații. Pe lângă clasicele jocuri de societate, viitorii părinți pot crea diverse jocuri, care să aibă în centru tematica evenimentului. De asemenea, este un prilej bun de a discuta cu persoanele dragi care au deja copii și care le pot oferi viitorilor părinți sfaturi valoroase, dobândite din propria experiență.

Amintirile și fotografii

Acest tip de eveniment este unul pe care viitorii părinți își vor dori să-l păstreze viu în amintiri, așa că pozele și video-urile sunt complet necesare. Dacă îți dorești poți apela la un specialist, care să vină să facă niște poze cu un aparat profesionist. Sau îi poți ruga pe invitați, să te ajute cu instantaneele realizate de ei, pentru a le strânge într-un album foto de neuitat. 

Organizarea unui baby shower nu este o muncă foarte complicată, însă poate fi un eveniment care se lasă cu multe emoții, fiind vorba de un moment atât de special din viața oricui. 

Sursă foto: unsplash.com

0 Shares
You May Also Like