Importanta bastonului ortopedic in viata ta – sfaturi si informatii utile

0 Shares
0
0
0

Contrar perceptiilor sociale care se formeaza in jurul utilizarii bastonului, acesta poate fi des utilizat atat de catre persoane aflate la senectute cat si de catre cele care au trecut printr-un accident care s-a soldat cu leziuni proeminente la nivel locomotor. Folosirea corecta a unor bastoane poate contribui eficient la mentinerea echilibrului si la posibilitatea mobilitatii fara incidente.

Alegerea unui astfel de accesoriu medical se poate reraliza corect si in raport cu principalele caracteristici ale pacientului doar de catre un medic ortoped specialist sau un terapeut. Acestia vor sti care trebuie sa fie principalele caracterisitici dar si utilizarea lui intr-un mod corect. Daca si dumneavoastra va aflati in situatia de a alege un baston care sa va ajute in mobilitate, acest articol cu siguranta va va oferi informatii importante despre alegere si sfaturi utile in acest sens.

Alegerea unui baston si motive

Durerile articulare, interventiile chirurgicale de la nivelul spatelui, picioarelor sau soldurilor, dureile de spate sau chiar anumite leziuni la membre, toate acestea pot fi indicatii clare ale nevoii de baston in timpul mersului. Acesta va va ajuta sa va pastrati echilibrul si mobilitatea fara a fi predispus la un nou accident din cauza lipsei de sprijin.

Insa pentru ca acest instrument sa va fie cu adevarat de ajutor, alegerea lui trebuie sa fie mediata de cativa indicatori specifici care tin atat de postura organismului dumneavoastra cat si de particularitati precum inaltime, greutate. Cum sa il alegi pe cel mai bun? Ei bine, in primul rand, trebuie sa faci o vizita la medicul specialist.

Consultarea medicului este un pas esential in stabilirea nevoii de ajutor in echilibru cat si in a potrivirii caracteristicilor tale. Bastonul nu este doar un instrument de sprijin cu care trebuie sa te obisnuiesti. Este indicat ca sistemul sau de prindere sa fie unul confortabil, el in sine sa fie confectionat dintr-un material stabil, durabil, si mai ales, sa minimizeze riscurile de ranire.

Exista o paleta difersificate de bastoane, de la cele care au un maner pentru echilibru, prindere functionala si pana la cele care se prezinta sub forma unui cadru de mers. In functie de nivelul de mobilitate al pacientului, medicul va indica optiunea cea mai buna.

Principalele particularitati ale unui baston

Nimeni nu va poate cunoaste mai bine nivelul de confort resimtit si din acest motiv, este indicat sa prioritizati utilizarea unui baston in viata dumneavoastra. Cu ajutorul sfaturilor de la medic dar si a propriilor preferinte, puteti comanda de pe site-urile specializate produsul preferat. Mare grija la caracteristici si la credibilitatea magazinului online la care apelati!

Un prim element primordial pentru un baston confortabil este posibilitatea de reglare a inaltimii. In acest mod, te vei asigura in permanenta ca ai stabilitatea pe care ti-o doresti dar si indemanarea perfecta. In acelasi timp, manerul de prindere trebuie sa fie unul confortabil, care sa te ajute in mobilitate.

Materialul si durabilitatea, rezistenta in timp, toate acestea conlucreaza la o mai mare stabilitate si echilibru. Acordati atentie produselor aflate pe piata si a particularitatilor pe care acestea le pretind!

0 Shares
You May Also Like