In ce domenii de activitate se gasesc joburi in Sri Lanka?

0 Shares
0
0
0

Cu stabilitate noua, o economie in crestere si una dintre cele mai performante piete bursiere din lume, Sri Lanka este un loc minunat de a trai si de a lucra. In ultimii ani, posturile vacante in unele dintre industriile prospera ale tarii au atras solicitanti din intreaga lume.

Dar cine castiga cel mai mare salariu in aceasta tara? Iata primele 10 locuri de munca din Sri Lanka, care va vor ajuta sa castigati cei mai multi bani pentru a va asigura viitorul.

  1. Inginer de dezvoltare de produse

Ingineria este o parte importanta a economiei, iar cei care lucreaza in dezvoltarea produselor se pot numara printre cei mai bogati oameni din Sri Lanca. Dezvoltarea, testarea si perfectionarea marfurilor noi pentru intreprinderi necesita o gandire inovatoare si un set de competente fiabile. Dezvoltarea locurilor de munca in Colombo si alte zone industriale infloritoare va pot ajuta sa castigatii aproximati 750.000 LKR pe luna, ceea ce inseamna aproximativ 9 milioane pe an.

  1. Manager de relatii bancare

Bancile angajeaza manageri de relatii pentru a servi mai bine clientii, fie ca sunt persoane fizice sau firme. Acestia sunt cei care asigura satisfactia clientilor, promoveaza noi servicii bancare si ofera cele mai bune raspunsuri pentru intrebarile despre imprumuturi si conturi. Acest loc de munca necesita abilitati si cunostinte de finantare atat pentru persoane juridice, cat si pentru persoanele cu venituri maxime de 2,7 milioane LKR pe an.

  1. Manager Financiar

Sri Lanka are intotdeauna posturi vacante pentru contabili specializati si calificati, si care include pozitii contabile in partea de sus. Managerii de finante pot evalua sanatatea monetara a intreprinderilor atat mari, cat si ale intreprinderilor mici. Intelegerea profitului si pierderilor, a programelor informatice relevante si a planului corect de impozitare este esentiala. Acest loc de munca important este, de asemenea, de 2,7 milioane LKR anual.

  1. Managementul proiectelor

Sucursala Institutul de Management al Proiectelor din Colombo contribuie la dezvoltarea managerilor profesionisti de proiect care sunt capabili sa gestioneze personalul, clientii si termenele limita. Ei supravegheaza fiecare aspect al proiectului si raporteaza clientilor si supraveghetorilor. Managerii de proiect se lupta cu bugetele, cererile si documentele. Pozitia complexa, in cerere depaseste 2,7 milioane LKR anual.

  1. Analistul sistemelor

In timp ce se muta pentru a deveni o natiune cu venituri medii, locurile de munca din Sri Lanka reflecta din ce in ce mai mult o schimbare spre noile tehnologii. Acest lucru inseamna ca firmele trebuie sa angajeze analisti de sisteme pentru a se asigura ca departamentul IT functioneaza fara probleme si ca nu au probleme la computer, ceea ce ar pune in pericol proiectele si documentele importante. Pentru aceasta, analistul de sistem ajunge ca aiba venituri de aproximativ 2.1 milioane LKR pe an.

  1. Inginer de securitate

Indiferent daca lucreaza intr-un birou sau pe teren, inginerii de securitate joaca un rol important in crearea si imbunatatirea unui mediu sigur la locul de munca. Obiectivele lor principale implica reducerea riscurilor asociate cu proiectele si asigurarea faptului ca pagubele vor fi minime in caz de urgenta. In Sri Lanka, ei castiga anual 1,8 milioane de LKR.

  1. Java Developer

Javascript este cea mai populara forma de limbaj de calculator utilizata in software-ul de afaceri, deci nu este surprinzator faptul ca lucratorii cu competente in dezvoltarea si codarea software-ului Java sunt platiti foarte bine si in aceasta tara. De obicei, dezvoltatorii Java au un background in informatica si au experienta in crearea de software. Ei pot lucra cu salarizare, software de management de proiect, site-uri web ale companiei sau protectia datelor. Acest loc de munca plateste cu aproximativ 1,8 milioane LKR pe an.

  1. Lider de proiect

Poate fi dificil chiar si pentru expertii IT sa cunoasca diferenta dintre un manager de proiect si un lider de proiect si deseori depinde de natura companiei si a proiectului. In mod normal, un manager de proiect are mai mult rol de supraveghere in timp ce liderul de proiect se afla in domeniu, motivand lucratorii in loc sa manipuleze documentele. Liderul de proiect poate fi acolo pentru a raspunde intrebarilor angajatilor si pentru a furniza date grele despre progresele pe care le-au facut lucratorii, pe care managerul de proiect le poate transmite clientilor. Pentru rolul lor, liderii de proiect castiga in jur de 1,75 milioane LKR in fiecare an.

  1. Inginer civil

Lucrul pe infrastructura din Sri Lanka este o pozitie valoroasa. Acesti profesionisti se concentreaza pe poduri, tuneluri, drumuri si canale. De asemenea, lucreaza la baraje, zgarie-nori, cai ferate si orice structura care aduce beneficii societatii in general. Un cadru educational puternic in inginerie poate duce la o cariera de inginerie civila de succes, indiferent daca este cu guvernul sau companiile private. Inginerii civili din Sri Lanka pot ajunge pana la 1,7 milioane LKR anual.

  1. Managerul regional

Managerul de zona este un job de vanzari sofisticat care urmareste monitorizarea nevoilor si preferintelor clientilor intr-o anumita regiune. Acestia sunt, de obicei, responsabili de mai multi manageri de vanzari intr-o anumita zona si urmaresc cat de bine functioneaza efectiv tacticile de vanzari ale unei companii. Functiile managerului zonei pot fi extinse si lucreaza cu clientii si personalul. Salariul lor ajunge la 1,6 milioane LKR pe an.

Ei bine, acestea sunt locurile de munca foarte bine platite din aceasta tara, insa pentru ocuparea unor asemenea joburi, sunt necesare studii superioare si experienta in domeniu. Exista si companii care cauta muncitori strainatate Sri Lanka, si cu siguranta nici salariile acestora nu sunt de neglijat.

Singurul dezavantaj ar fi distanta foarte mare de casa, insa tinand cont de salariile care se castiga in aceasta tara, este firesc ca romanii care spera la un viitor mai bun, sa isi caute un job in Sri Lanka.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…