Încărcătoare wireless – Simplitate pentru utilizator

0 Shares
0
0
0

Bateria smartphone-ului tău este aproape descărcată – iar cablul de încărcare este utilizat din nou, undeva în altă parte. 

Cu încărcătoare wireless, nu mai trebuie să-ți faci griji, deoarece le poți folosi pentru a încărca dispozitivul mobil fără fir. Majoritatea oamenilor fac același lucru: seara, smartphone-ul este atașat la cablul de încărcare și lăsat la încărcat peste noapte. 

Poți face acest lucru, dar este și mai convenabil să-ți încarci telefonul cu un încărcător wireless. Ai nevoie pentru aceasta de o stație de încărcare Qi pe care să îți poți pune telefonul mobil.

Încărcătoare wireless – Mod de funcționare

Baza încărcării fără fir a smartphone-urilor este principiul inducției. Periuțele de dinți electrice sunt un exemplu viu al acestei tehnologii. Acestea se încarcă conectându-le la stația de încărcare și nu este necesar un cablu suplimentar.

Încărcarea fără fir funcționează cu bobine care sunt încorporate în ambele părți – periuța de dinți sau smartphone-ul și stația de încărcare – și prin care curge electricitatea. Dacă emițătorul și receptorul sunt direct unul deasupra celuilalt și sunt compatibile, procesul de încărcare este început prin inducție.

Încărcare wireless conform standardului Qi

Qi, cuvântul chinezesc pentru energie vitală, este în prezent cel mai răspândit standard pentru transmiterea energiei fără fir. În spatele principiului transmisiei se află diverși furnizori care s-au reunit sub denumirea Wireless Power Consortium, inclusiv Samsung, Sony și Nokia, iar Apple s-a alăturat recent.

Astăzi, există aproximativ 850 de produse care utilizează și acceptă standardul Qi.  Apple a lansat recent dispozitive care acceptă încărcarea fără fir pentru prima dată. La Samsung funcția de încărcare a fost posibilă odată cu apariția Galaxy S6 sau Galaxy Note 5.

Încărcătoare wireless – Avantaje

Un mare avantaj al încărcării fără fir este simplitatea sa pentru utilizator. Nu trebuie să petreci mult timp căutând cablul și conectându-l la smartphone, ci pur și simplu așezi telefonul mobil pe punctul de încărcare corespunzător și bateria este încărcată. 

Acest lucru înseamnă că nu există uzură pe contactul de pe smartphone sau pe încărcător.

Tot mai multe încărcătoare oferă spațiu pentru mai multe dispozitive. Două sau trei smartphone-uri pot fi încărcate la o priză care alimentează punctul de încărcare cu energie electrică. Datorită standardului tehnologic Qi, utilizatorul este independent de producător.

Telefoanele mobile de la diferiți producători pot fi încărcate cu același încărcător.

Standardele sunt disponibile numai cu telefoanele mobile actuale. Modelele mai vechi trebuie adaptate cu tampoane adezive sau huse adecvate.  Telefonul mobil trebuie să stea direct pe suportul de încărcare în timpul încărcării.  

Unele încărcătoare wireless oferă un mod de încărcare rapidă pentru foarte puține dispozitive compatibile. Acestea au, de exemplu, o putere de până la 15 wați. Cu toate acestea, în modul de încărcare standard pentru toate dispozitivele Qi obișnuite, acesta este de 5 wați. 

Pentru comparație, încărcătorul USB de la Apple, are o putere de 12 wați. Suprafață de cauciuc este utilă pentru suprafața de sprijin a încărcătorului, ceea ce împiedică alunecarea telefonului mobil. Acest lucru nu numai că împiedică căderea accidentală a smartphone-ului, dar împiedică și întreruperea procesului de încărcare la o mică atingere.

0 Shares
You May Also Like