Informatii importante despre vopsirea electrostatica

0 Shares
0
0
0

Vopsirea  electrostatica foloseste particule de vopsea incarcate pozitiv dintr-un pistol specializat pentru a acoperi suprafetele metalice.  Acest proces, utilizat pe scara larga in industria auto, poate functiona si pentru casa sau alte obiecte metalice. Este deja utilizat in aplicatii comerciale pe lucruri precum garduri metalice, balustrade, usi si ferestre. Aceste obiecte mari se dovedesc dificil de livrat catre un atelier de acoperire cu pulbere.

Procesul de vopsire electrostatica

Metodele electrostatice folosesc echipamente specializate precum un pulverizator HVLP (volum mare, presiune joasa) sau un pistol special de difuzie. Materialele sunt la fel ca la orice alt proiect de vopsire prin pulverizare. Pentru detalii accesati https://www.electrostatica.ro/.

Majoritatea vopselelor sunt uscate in cateva ore, cu timpi de curatare completa pana la 24 de ore. Profesionistul te va anunta poti utiliza suprafetele proaspat acoperite. Acest lucru depinde de obicei de suprafata. Un dulap ar putea fi gata imediat, in timp ce treptele si balustradele unei scari ar putea avea nevoie de cateva ore in plus pentru a se usca complet.

In mod alternativ, multi profesionisti au si un service dotat cu o cabina de vopsire astfel incat sa le fie mai usor sa duca toate procesele la bun sfarsit. Cu toate acestea, vei plati pentru transport si este nevoie de mai mult timp pentru a finaliza proiectul. Dar, pentru obiectele mai mici, cum ar fi manerele usilor, corpurile de iluminat si alte echipamente similare, poate avea mai mult sens sa cumperi o masina mica de vopsit.

Tehnologia utilizeaza functioneaza folosind ioni incarcati pozitiv atasati particulelor atomizate. Aceste particule graviteaza pana la metalul incarcat negativ. La fel ca un balon cu electricitate statica, incarcarea electrica „lipeste” particulele colorate de obiect si le disperseaza uniform.

Dincolo de asta, seamana mult cu vopsirea spray standard, fara sa produca si dezordinea specifica vopsirii clasice. Se realizeaza rapid si necesita 12 pana la 24 de ore pentru a se usca complet, dar este adesea uscata pentru a permite atingerea in doar cateva ore. Specialistii stiu exact cand ai voie sa atingi suprafetele vopsite si sa le utilizezi.

Metoda cu pistolul de pulverizare incarca particulele, astfel incat acestea sunt atrase de suprafata metalica impamantata. In loc sa sufle peste obiectul pe care il acoperi, ca un spray traditional, particulele se vor muta pe obiectul pe care il pulverizezi, la fel ca un magnet care este atras de un metal. Vor rezulta cu mai putin de 5% deseuri fata de o metoda standard care poate genera pierderi de material de 20% pana la 60% sau mai mult .

Desi vopsirea electrostatica este de obicei mai durabila decat metodele traditionale, calitatea si grosimea invelisului determina durabilitatea. Intreba profesionistul ce produse foloseste si cu ce garantie vin aceste produse.  Pentru unele proiecte este posibil sa nu poti utiliza aceasta metoda motiv pentru care este recomandat sa tii cont de toate caracteristicile materialului pe care se aplica vopseaua.

In functie de ceea ce vrei sa vopsesti si de alte detalii poti alege aceasta tehnica sau poti opta pentru una similara. Vopsirea electrostatica este foarte versatila si cu greu vei gasi un proiect in care sa nu functioneze.

0 Shares
You May Also Like