La ce criterii trebuie sa raspunda gamele de pompe apa?

0 Shares
0
0
0

Pompele folosite pentru exploatarea apei sunt dispozitivele care in cele mai multe dintre cazuri intra in contact direct cu aceasta, permitandu-ne in acest fel sa ne usuram munca si sa ne eficientizam timpul de lucru.

Pentru a fi cat mai eficiente insa, aceste pompe apa trebuie sa indeplineasca anumite criterii, drept pentru care producatorii cauta pe cat posibil sa vina in ajutorul clientilor lor.Ce criterii trebuie sa indeplineasca aceste pompe apa? Mai presus de orice ele trebuie sa fie foarte sigure.

Aceste pompe apa trebuie sa fie verificate inainte de a fi lansate in exploatare si trebuie sa fie supuse unor teste ale caror rezultate sa reflecte intrutotul nivelul de siguranta atins. Gamele de pompe apa trebuie sa fie realizate din materiale de calitate, iar in acest sens stim cu totii ca otelul este unul dintre cele mai performante materiale.

In anumite cazuri, precum pompele submersibile, aceste se vor afla intr-o stare scufundata, situatie in care va fi necesar sa raspunda cerintelor in caz de coroziune sau contact cu alte substante chimice.In cazul coroziunii stim cu totii ca otelul se comporta deosebit de bine, acesta fiind un material care rezista la expunerea permanenta si constanta la apa.

Inoxul este folosit din acest punct de vedere nu numai in ceea ce priveste segmentul de pompe apa. Acolo unde este necesar un material care sa reziste foarte bine din punct de vedere al coroziunii este implicat si acest material, o adevarata mina de aur am putea spune in ceea ce priveste utilizarea sa in medii corozive.

Acelasi lucru se intampla si in cazul in care solicitarile implica utilizarea acestui material atunci cand aceste pompe apa se afla in contact cu substante mai agresive din punct de vedere chimic. Fireste, nu vorbim aici despre acizi sau despre substante puternic agresive ci este doar cazul substantelor care se gasesc in mod normal in apa.

 Partile din inox ale unei pompe apa sunt in general carcasa pompei, carcasa motorului si axul acestuia. Fireste insa ca exista si anumite modele de pompe realizate din plastic, ceea ce nu le face mai putin eficiente.O alta caracteristica pe care trebuie sa o indeplineasc aceste pompe apa, precum cele din magazinul online www.pompe-apa.org.ro este aceea a rezistentei la uzura.

Acestea trebuie sa raspunda unor cicluri repetate de utilizare, fiind destinate de fapt unui numar destul de mare de porniri si opriri pe ora. Acest lucru corespunde unui grad de uzura destul de mare si tocmai de aceea trebuie sa putem avea siguranta ca o data achizitionata o pompa va avea randamentul la care se asteapta fiecare dintre noi.

In final, insa nu cea din urma cerinta, o pompa trebuie sa raspunda parametrilor careia i-a fost destinata, in sensul ca in urma proiectarii ea isi are delimitat foarte bine un areal de functionare. Producatorii specifica foarte clar care sunt parametrii in care poti utiliza aceste produse. De aceea este foarte important sa respectam si noi acesti parametri astfel incat siguranta produsului, dar si a noastra, sa poata fi mentinute pe cat posibil.

0 Shares
You May Also Like