La ce sa va asteptati in timpul unui masaj cu piatra fierbinte?

0 Shares
0
0
0

Masajul cu pietre fierbinti este un tip de masaj terapeutic, care necesita utilizarea de pietre netede, incalzite. Terapeutul de masaj de la Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti; plaseaza pietrele fierbinti pe anumite puncte ale corpului tau si poate tine pietrele in timp ce efectueaza masajul.

Caldura localizata si greutatea pietrelor incalzesc si relaxeaza muschii, oferindu-o astfel terapeutului de masaj posibilitatea de a aplica o presiune mai profunda pe acele zone fara a provoca disconfort. Un astfel de masaj pietre vulcanice realizat intr-un centru Spa cu concept unic, combate stresul si anxietatea prin masaj

Bazele masajului cu piatra fierbinte

Caracterul distinctiv al masajului cu pietre fierbinti, realizat la Fivemassage, o oaza de relaxare in Bucuresti; este reprezentat de utilizarea de pietre incalzite in timpul tratamentului care permit beneficiile unui masaj terapeutic. Rocile de rau bazalt sunt utilizate de obicei deoarece sunt netede (din curentul raului) si retin bine caldura.

In pregatirea tratamentului, terapeutul de masaj incalzeste pietrele intr-un incalzitor de piatra profesionist pana cand acestea se afla intr-un interval precis de temperatura, de obicei intre 110 si 130 F.

In timp ce terapeutii de masaj folosesc adesea anatomia pentru a ghida amplasarea pietrelor, unii terapeuti vor plasa, de asemenea, pietre pe puncte gandite pentru a echilibra energetic mintea si corpul. Tehnicile de terapie pentru masaj suedez sunt utilizate de obicei in timpul masajului, care pot include lovituri lungi si framantare si rulare.

Beneficii

Oamenii descriu adesea masajul cu piatra fierbinte ca fiind reconfortant si relaxant profund. Caldura este linistitoare pentru persoanele care tind sa se simta racoroase. Caldura pietrelor relaxeaza muschii, permitand terapeutului sa lucreze mai adanc in timp ce utilizeaza o presiune mai usoara.

Nu exista cercetari cu privire la beneficiile masajului cu pietre fierbinti. Desi unele studii preliminare au sugerat ca masajul, in general, poate oferi beneficii persoanelor cu afectiuni, inclusiv depresie prenatala, sindroame de durere, cum ar fi artrita sau fibromialgia, hipertensiunea arteriala, afectiuni autoimune si afectiuni legate de imbatranire, inclusiv Parkinson si dementa.

Oamenii folosesc adesea masaj cu piatra fierbinte pentru urmatoarele conditii:

 • Anxietate;
 • Dureri de spate;
 • Depresie;
 • Insomnie.

Este dureros?

Pietrele fierbinti sunt netede si de obicei au lungimea de cativa centimetri. Pietrele trebuie incalzite folosind un incalzitor electric de masa electric, astfel incat temperatura sa poata fi controlata. Daca pietrele sunt prea fierbinti sau incomode, asigurati-va ca anuntati imediat terapeutul. Pietrele care sunt prea calde pot provoca arsuri.

Caldura pietrelor permite ca terapeutul de la Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti; sa lucreze la tesutul adanc, daca este nevoie. Ca in orice masaj, cu toate acestea, terapia de masaj nu ar trebui sa doara si trebuie sa-i spuneti terapeutului dumneavoastra de masaj daca simtiti vreo durere.

La ce sa te astepti

In timpul masajului, terapeutul plaseaza pietre pe puncte specifice ale corpului. In timp ce punctele pot varia in functie de zonele de tensiune musculara si de istoricul sanatatii clientului, pietrele sunt in general plasate in urmatoarele zone:

 • De-a lungul ambelor parti ale coloanei vertebrale;
 • In palme;
 • Pe picioare, abdomen;

Pietrele mici pot fi plasate intre degetele de la picioare sau pe frunte.

Dupa ce pietrele sunt plasate pe corpul dvs., este posibil sa dureze cateva minute pentru ca, caldura sa patrunda pe foaie sau prosop, astfel incat sa puteti vedea daca pietrele sunt prea fierbinti.

Terapeutul aplica ulei de masaj pe piele. Tinand pietre in ambele maini, terapeutul foloseste miscari de alunecare pentru a muta pietrele de-a lungul muschilor. Terapeutul foloseste tehnici de masaj suedez pe spate, picioare, gat si umeri, in timp ce pietrele sunt pe loc sau dupa ce au fost indepartate. Timpul necesar al unui masaj tipic cu piatra fierbinte este cuprinsa intre 60 si 90 de minute.

Pentru a obtine maximul la o sedinta de masaj pietre vulcanice, folositi aceste sfaturi:

 • Vedeti un terapeut de masaj autorizat, instruit in masaj cu pietre fierbinti; vizitati in acest sens un centru Spa cu concept unic, precum Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti;
 • Nu mancati inainte de masaj.
 • Ramaneti hidratat prin consumul de apa inainte si dupa masaj.
 • Spuneti terapeutului dvs. daca pietrele sunt prea calde sau presiunea prea intensa.

Concluzii

Masajul cu piatra fierbinte de care puteti avea parte la Fivemassage, o oază de relaxare în Bucuresti, ofera caldura muschilor corpului. Acest lucru poate ajuta la tratarea leziunilor musculare, deoarece le relaxeaza si creste fluxul de sange in zona. Acest lucru, la randul sau, poate ajuta la reducerea rigiditatii si disconfortului.

Masajul cu piatra fierbinte a continuat sa evolueze, multi terapeuti si spa-uri de masaj oferind versiunile proprii ale masajului. Fie ca incercati pentru prima data masajul sau sunteti deja fan si sunteti interesat sa incercati ceva nou, discutati cu terapeutul dvs. de masaj (si cu furnizorul de servicii medicale) pentru a afla daca masajul cu piatra fierbinte este potrivit pentru dvs.

0 Shares
You May Also Like