Locuri fascinante din Delta Dunarii

0 Shares
0
0
0

O multime de persoane se gandesc sa viziteze diferite tari straine in fiecare an. Ei bine, cea mai indicata solutie pentru cei care cauta o destinatie de vacanta, cu siguranta este reprezentata de o vacanta in frumoasa noastra tara, care are o multime de locuri fascinante, care merita vizitat de catre romani, dar si de catre straini.

Incepand de la Litoralul Marii Negre si pana la cele mai frumoase statiuni montane, atat turistii romani cat si cei straini pot sa vada o multime de locuri si de lucruri fascinante in tara noastra.

Cu siguranta insa, cel mai fascinant loc care merita vazut in Romania este Delta Dunarii, iar in continuare aveti posibilitatea de descoperi cateva dintre cele mai frumoase locuri pe care le puteti vizita, imediat dupa ce ajungeti la unitatea de cazare Delta Dunarii.

Va trebui sa va faceti chek-in-ul, dupa care puteti face un dus rapid, mergeti sa mancati ceva si apoi puteti incepe sa explorati cele mai frumoase locuri din Delta. Iata ceea ce merita sa vizitati.

Delta Dunarii trebuie mentionat faptul ca este alcatuita dintr-o retea complexa de cai navigabile si lacuri, toate acestea fiind impartite intre cele trei mari brate ale Dunarii. Aceasta zona va permite sa vedeti si sa fotografiati insule plutitoare de stuf, paduri, pasuni si dune de nisip.

De mentionat este faptul ca suprafata totala a Deltei Dunarii este de 5800 de kilometri patrati, iar aceasta gazduieste un amestec fascinant de culturi si oameni; si totodata aici puteti sa vedeti o gama larga de animale salbatice. Situat la varful celor trei canale, orasul Tulcea este punctul de plecare pentru explorarea Deltei Dunarii. Cei care calatoresc cu propria masina, isi pot lasa autoturismul intr-o parcare din oras, aproape de port, pentru ca nu pot ajunge in Delta cu masina.

Bratul Sulina (Bratul Sulina)

Tulcea – Crisan – Sulina

Bratul Sulina, cel mai scurt dintre cele trei brate ale Dunarii. In ciuda faptului transporta doar 18% din debitul total de apa a fluviului, bratul Sulina este principala cale de navigatie pentru turisti. Intre anii 1880 si 1902, trebuie facuta precizarea ca a fost sapat un canal care a avut scopul de a facilita traficul fluvial, scurtand astfel cursul natural al bratului Sulina si permitand accesul mai usor la satele din Delta.

Maliuc

Maliuc este una dintre cele mai noi asezari din Delta Dunarii. Aici se afla (chiar la nord de Maliuc) Lacul Fortuna. Puteti sa veniti aici cu scopul de a vedea si de a fotografia o multime de lebede, dar si gaini de mlastina si rate salbatice.

Tot aici trebuie sa veniti daca vreti sa vedeti o multime de pelicani, si sa ii fotografiati. Practic, de aici veti pleca cu o multime de fotografii ideale pentru a fi incarcate pe retelele de socializare.

Mila 23

Mila 23, un sat de pescuit traditional este de-asemenea un loc in care trebuie sa ajungeti in cazul in care alegti sa petreceti mai multe zile in Delta Dunarii. Mila 23 este una dintre principalele asezari din Lipoveni, si va ofera posibilitatea de a vedea cum satenii traiesc din pescuit si din cresterea animalelor. Totodata, Mila 23 este un bun punct de plecare pentru excursii pe caile navigabile din apropiere.

Sulina

Sulina este un oras plin de istorie. Acesta era pe vremuri un oras portuar, unde isi faceau veacul o multime de turisti atat din Europa cat si din Orientul Mijlociu. Aici traiau o multime de aventurieri si de pirati.

Candva, (in secolul XIX), in orasul Sulina isi avea sediul Comisia Europeana a Dunarii. Apoi, trebuie facuta precizarea ca Dunarea a devenit o cale navigabila ideala in ceea ce priveste transportul comercial.

Aici au ajuns sa vina si sa munceasca muncitori din diferite tari europene. Drept dovada, se pot vedea pietrele funerare catolice, protestante, anglicane, musulmane sau evreiesti, din Cimitirul Maritim aflat in orasul Sulina. Tot in Sulina puteti merge pentru a vedea vechiul far, sau pentru a ajunge la Plaja Sulina.

Padurea Letea

Vom incheia lista cu cele mai fascinante locuri de vizitat din Delta Dunarii, discutand pe scurt despre Padurea Letea, care reprezinta in clipa de fata, unul dintre cele mai importante locuri de vizitat din Delta Dunarii.

Exista atat de multe lucruri importante de mentionat legate de aceasta padure. Precizam faptul ca aici turistii pot vedea caii salbatici cum zburda in libertate, pot vedea diferite alte specii de plante si animale unice in lume.

Padurea Letea este considerata o mica jungla a Deltei Dunarii, si totodata este cea mai nordica padure subtropicala de pe continent. Peisajul acestei paduri este de poveste, ceva ce nu se mai poate vedea altundeva in lume.

Tinand asadar cont de toate aceste detalii, se poate spune ca nu exista loc mai fascinant de vizitat in Romania decat Delta Dunarii. Pentru urmatoarea vacanta, cautati din timp cazare Delta Dunarii si vizitati acest loc fascinant.

0 Shares
You May Also Like