Mentenanta sistemelor de incalzire centralizata

0 Shares
0
0
0

De ce este importanta mentenanta unui sistem de incalzire centrala?
O putem spune oricat de des este necesar: este foarte recomandat sa efectuati intretinerea sistemului dvs. de incalzire centrala din mai multe motive. Principalele motive sunt:

• Pentru a asigura integritatea sistemului de incalzire, cu alte cuvinte, pentru a va asigura ca toate componentele sunt pe deplin functionale;
• Pentru a se asigura ca sistemul central atinge performanta maxima;
• Pentru prevenirea uzurii premature a pieselor si executarea reparatiilor sau inlocuirilor necesare pentru a evita inconvenientele determinate de o eventuala defectiune si inlocuirea pieselor, in perioadele critice de incalzire. Cand afara sunt -25 ° C, aveti nevoie ca sistemul dvs. sa functioneze perfect.

Ce trebuie facut in timpul intretinerii sistemului dvs. de incalzire centrala?

Pasii necesari pentru intretinerea completa depind de tipul de sistem si de sursa de alimentare

• Intretinerea sistemului de incalzire centrala electrica
• Verificarea tuturor componentelor electrice ale sistemului de incalzire
• Verificarea motorului si a cavitatii de aer a suflantei
• Inlocuirea filtrului
• Verificarea aerului conditionat / a radiatorului de incalzire, daca sistemul central include o unitate de climatizare sau pompa de caldura
• Intretinerea sistemului de incalzire centrala pe gaz

Cu un sistem pe gaze, sunt necesare toate etapele mentionate mai sus, in plus fata de acestea, aveti nevoie si de:

• Verificarea completa a sistemului de gaz, inclusiv supapa de gaz, arzatorul, sistemul de aprindere etc .;
• Verificarea sistemului de evacuare a gazului: orificiile de evacuare trebuie sa fie curate in orice moment. Acestea sunt adesea blocate de cuiburi de pasari sau paianjen, formate la intrarea sau in interiorul orificiilor de ventilatie.

In toate cazurile, indiferent de tipul sistemului central, nu trebuie niciodata sa neglijati inspectia si curatarea conductelor de ventilatie: ele trebuie sa fie curate si etanse. Pierderile de aer pot avea un impact semnificativ asupra confortului general si ne pot face sa credem ca disconfortul se datoreaza sistemului de incalzire propriu-zis. Conductele murdare vor provoca cu siguranta probleme de calitate a aerului, care pot afecta chiar si sanatatea oamenilor.

Cat de des este necesara intretinerea unui sistem de incalzire centrala?

Va recomandam o inspectie anuala, efectuata de catre un specialist certificat, in primavara sau vara, inainte de inceperea sezonului rece. Desigur, nu suntem inclinati sa programam inspectia sistemului nostru de incalzire, atunci cand sunt 30 ° C la umbra, dar este totusi cel mai bun moment pentru a programa o intalnire, cu un specialist.

Ar trebui sa chem un specialist pentru verificari sau pot sa o fac singur?

Echipamentul trebuie inspectat de un profesionist certificat. Fiecare etapa de intretinere a incalzirii centralizate descrisa mai sus trebuie, sa fie efectuata in mod absolut de catre un specialist. Nu se poate improviza in ceea ce priveste incalzirea, consecintele ar putea fi foarte costisitoare atat pentru bugetul dvs., cat si pentru siguranta dvs. personala. Iata de ce:

• Reglajele incorecte pot deteriora aparatul si pot provoca reparatii neasteptate si costisitoare
• S-ar putea intampina dificultati cu asigurarea dvs. la domiciliu in caz de daune sau de un accident neprevazut
• Cel mai mare risc se refera la siguranta dvs.: toate echipamentele de incalzire functioneaza la o tensiune foarte ridicata, reprezentand un pericol real de electrocutare. Echipamentele pentru gazele naturale sunt foarte sigure, insa ajustarile incorecte de catre neprofesionisti, pot avea consecinte grave, cum ar fi otravirea cu monoxid de carbon sau chiar explozii.

0 Shares
You May Also Like
Ce este CRM?

Ce este CRM?

Managementul relatiilor cu clientii (CRM) este o tehnologie care este necesara pentru gestionarea tuturor relatiilor si interactiunilor companiei…