Merita sa aleg un apartament la ultimul etaj?

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai importante decizii pe care o poate lua o persoana, este aceea de a-si cumpara un apartament.

Apartamentul este o achizitie de care cel mai probabil oamenii se vor bucura pentru tot restul vietii, iar din acest motiv este foarte important ca acestia sa faca alegerea corecta.

Atunci cand au de gand sa isi aleaga apartamentul, cei aflati in aceasta situatie, trebuie sa tina cont in primul rand de zona in care se afla acesta. De preferat ar fi sa aleaga un apartament intr-o zona frumoasa si linistita.

De-asemenea, zona in care este situat apartamentul, trebuie sa ofere acces rapid la transportul in comun, la centrele comerciale dar si la alte puncte de interes (spitale, farmacii, scoli, etc.).

In afara de zona, cu siguranta conteaza foarte mult si daca imobilul in care se afla apartamentul este unul nou sau vechi. Imobilele noi au o structura de rezistenta mai solida, dispun de o hirdroizolatie a acoperisului care nu permite ca apa sa patrunda (asa cum se intampla la apartamentele vechi), si au o compartimentare mai inteligenta.

Compartimentarea reprezinta un alt factor important. In functie de necesitati si de numarul persoanelor care vor locui in apartament, acesta poate avea una, doua, trei sau patru camere.

Cei care cauta apartamente de vanzare Victoriei, cu siguranta trebuie sa aleaga cu atentie si etajul. Multi sunt cei care isi indreapta atentia spre apartamente la ultimul etaj, dat fiind faptul ca acestea ofera multe avantaje.

Cel mai important avantaj este pretu. In cele mai multe cazuri, apartamentele de la ultimul etaj sunt mai ieftine cu pana la 20% in comparatie cu apartamentele de la etajele intermediare. Chiar si decat apartamentele de la parter sunt mai ieftine apartamentele de la ultimul etaj.

Un alt motiv pentru care oamenii aleg sa isi cumpere apartamente la ultimul etaj, este acela ca nu exista riscul de a fi inundati de vecinii de deasupra. Daca blocul dispune de o hidroizolatie de calitate superioara, ploile nu pot crea probleme, iar cei de la ultimul etaj scapa de grija ca vor fi inundati.

Apartamentele de la ultimul etaj au parte de cea mai multa lumina naturala (nu acelasi lucru se poate spune despre apartamentele de la parter, care nu au parte de multa lumina naturala). A avea lumina naturala in apartament, este important pentru mentinerea starii de sanatate si pentru dezvoltarea normala.

Cei care locuiesc la parter sau la primele etaje din bloc, au mereu parte de insecte pe timpul sezonului cald. In schimb, acestora le este aproape imposibil sa ajunga in apartamentele de la ultiml etaj, mai ales daca discutam despre blocurile cu 10 etaje.

Privelistea minunata asupra intregului oras, sau chiar si asupra cartierului conteaza foarte mult, si este un avantaj de care se bucura doar cei care locuiesc la ultimul etaj. Acesta este unul din motivele pentru care foarte multa lume isi doreste sa locuiasca la ultimul etaj din bloc.

Exista asadar multe motive datorita carora, este recomandata achizitionarea unui apartament la ultimul etaj.

0 Shares
You May Also Like