Mituri despre curățarea dublă din rutina K-beauty

0 Shares
0
0
0

Dacă în prezent crezi vreunul dintre miturile despre curățarea dublă enumerate în continuarea, îți voi aduce argumentele necesare pentru a-ți schimba părerea. Și dacă ești fană a produselor cosmetice coreene și încerci să îți convingi prietenele neîncrezătoare despre beneficiile rutinei K-beauty trimite-le acest articol. Îți va fi un aliat de încredere.

Orice fan adevărat K-beauty este probabil familiarizat cu noțiunea de curățare dublă, iar dacă nu ești, ar trebui să fii. Curățarea dublă este „coloana vertebrală” a oricărei rutine eficiente și este, fără îndoială, cel mai important pas din orice obicei de îngrijire a tenului – dacă pielea nu este complet curată, celelalte produse nu vor funcționa la fel de bine și tenul tău nu va arăta impecabil așa cum este de așteptat să se întâmple când practici rutina K-beauty.

Dar chiar și în rândul persoanelor care iubesc dubla curățare, există o mulțime de mituri care descurajează acest obicei. Este timpul să lămurim aceste mituri:

Deci, ce este curățarea dublă?

Dacă ești nou în materie de K-beauty, nu îți face griji, curățarea dublă este un proces ușor de înțeles. Este o metodă de curățare care folosește două tipuri de produse de curățare: un produs de curățare pe bază de ulei și un produs de curățare pe bază de apă. Practic, produsele de curățare cu ulei elimină impuritățile pe bază de ulei (machiaj, sebum etc.), iar produsele de curățare pe bază de apă vin să completeze curățarea îndepărtând transpirația și resturile de murdărie rămase după utilizarea produsului cu ulei.

Curățarea în acest fel te asigură că ambele tipuri de impurități sunt îndepărtate de pe piele, iar fața ta are parte de cea mai profundă și mai blândă curățare posibilă. Totuși, acest amestec de produse de curățare este adesea înțeles greșit și există multe mituri despre curățarea dublă care adesea nu sunt adevărate.

Mitul 1: Nu ar trebui să folosesc un demachiant pe bază de ulei dacă am pielea grasă.

Am pus acest lucru ca mitul numărul unu, deoarece este una dintre cele mai frecvente concepții greșite. Ideea că uleiul pe pielea grasă este o combinație proastă este unul dintre cele mai inexacte, dar răspândite mituri de îngrijire a pielii. În realitate, dacă te lupți cu excesul de sebum, folosirea unui produs de curățare pe bază de ulei este și mai importantă. Pielea grasă produce mai multe impurități pe bază de ulei decât pielea obișnuită, iar utilizarea unui produs care poate îndepărta acest exces este vitală.

Mitul 2: Nu trebuie să folosesc un produs pe bază de ulei dacă nu port machiaj.

Fals! Deși este adevărat că aceste produse sunt demachiante uimitoare,  fac mult mai mult decât atât. Machiajul este doar un tip de impuritate pe bază de ulei. Alte impurități pe bază de ulei includ sebumul  (pe care îl secretă orice tip de față) și alți poluanți care se acumulează pe pielea ta pe parcursul zilei sau nopții. Inclusiv produsele cu SPF sunt îndepărtate cu ajutorul demachiantelor pe bază de ulei.

Deci, dacă porți machiaj sau nu, nu contează cu adevărat – există mult mai multe lucruri pe care le îndepărtează produsele pe bază de ulei, pe lângă fondul de ten.

Mitul 3: Nu trebuie să folosesc demachiantul pe bază de ulei, dimineața.

Poate părea că nu este nevoie să cureți tenul dimineața cu produse pe bază de ulei, deoarece nu ai aplicat SPF sau machiaj înainte de culcare, dar în aceeași idee cu mitul doi, acestea nu sunt singurele lucruri pe care le elimină produsele de curățat cu ulei! Chiar și pe timpul nopții se secretă sebum, iar dacă vrei să ai o față fără cusur, curățarea dublă este primul pas către succes.

0 Shares
You May Also Like