Morminte faimoase din Germania

0 Shares
0
0
0

Mormintele celebrilor decedati din tarile vorbitoare de limba germana au fost de mult timp unul dintre subiectele noastre preferate. De-a lungul anilor, am vizitat mai multe astfel de morminte unde aceste personalitati se odihnesc in pace.

Mentionam si faptul ca pentru repatriere decedati recomandam firmele specializate.

Este important de subliniat ca multi dintre acesti oameni interesati nu sunt ingropati in tara de nastere. Karl Marx este un bun exemplu. Celebrul tata al comunismului s-a nascut in orasul german Trier, dar veti gasi locul sau final de odihna la Londra, unde a petrecut ultimii ani in exil.

Un alt exemplu de personalitate este Sigmund Freud, nascut in Moravia austriaca (acum in Republica Ceha), dar si ingropat in Londra. (Ei bine, este mai precis sa spunem ca cenusa este la Londra, de cand a fost incinerat si urna lui este intr-un columbarium.)

In cele ce urmeaza va prezentam recenziile facute de catre o familie direct interesata de studiul mormintelor. Ei declara urmatoarele.

Mai recent, in septembrie 2016, am vizitat (in fapt, mai multe) la Hauptfriedhof din Frankfurt (Cimitirul Principal) pentru a ne arata respectul fata de mai multi oameni care au fost ingropati acolo si in vechiul Cimitir evreiesc vecin. Intr-o alta zi, am parcurs si linia S-Bahn (feroviar) la Wiesbaden, aproximativ o jumatate de ora la vest de Frankfurt.

Acolo, in frumosul Südfriedhof (Cimitirul de Sud), am gasit cavoul familiei Richthofen, din cel de-al Doilea Razboi Mondial, care se mentine in aceleasi conditii, si care il gazduieste pe baronul von Richthofen (Baronul Rosu) – dupa ce a fost ingropat de trei ori inainte!

O alta aventura recenta in cimitire a avut loc in Mexic in octombrie 2015. Campionul olimpic american Johnny Weissmuller (1904-1984) s-a nascut in Austro-Ungaria, in Romania. Ulterior, a devenit Tarzan pe ecranul de argint. Mormantul lui este in Acapulco, Mexic.

Daca credeti ca este ciudat sa se faca turism in cimitire, va prezentam o experienta culturala interesanta. Cele mai multe cimitire sunt locuri placute, asemanatoare parcului, unde puteti merge pe urmele istoriei relaxandu-va intr-o gradina linistita. Am facut “excursii de cimitir” de multi ani si o recomand foarte mult.

Mai jos este un ghid pentru persoanele ingropate in Germania. In cele mai multe dintre introducerile de mai jos, folosim cuvantul german pentru cimitir (der Friedhof, FREED-hohf). Daca doriti sa aflati mai multe despre vietile si carierele oamenilor enumerati mai jos, consultati paginile despre aceste persoane.

Mayer Amschel Rothschild (1744-1812)

Mayer Rothschild a fost fondatorul  german al dinastiei financiare europene care a inceput la Frankfurt ain Main la inceputul anilor 1800. In timp, Mayer si fiii lui si-au extins imperiul bancar si financiar de la Frankfurt la Londra, Napoli, Paris si Viena.

Cimitirul Battonstraße dateaza din secolul al XIII-lea si este cel mai vechi cimitir evreiesc din Frankfurt, mai vechi decat asa-numitul “Cimitir vechi evreiesc” (1828) si unul dintre cele mai vechi din Germania. A fost partial distrus de bombardamentele din al doilea razboi mondial.

O harta incadrata in sticla, langa vechiul Cimitir evreiesc, arata locatia mormintelor familiei Rothschild, precum si mormantul lui Paul Ehrlich, castigatorul premiului Nobel pentru un remediu pentru sifilis .

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…