Motive pentru care nu ati trecut interviul de angajare

0 Shares
0
0
0

Vjobs.ro va prezinta mai multe motive pentru care puteti sa nu treceti un interviu de angajare. Chiar daca in momentul in care mergeti sa va angajati vi se pare ca in timpul interviului v-ati descurcat foarte bine este foarte posibil sa se intample sa nu fie chiar asa si sa nu il convingeti pe cel care recruteaza ca are nevoie de o persoana ca voi.

In acest caz se pot intampla mai multe lucruri care sa cauzeze aceasta concluzie si de aceea noi va prezentam cateva potentiale motive pentru care ati putea sa fiti respinsi la interviurile de angajare.

Vi s-a intamplat pana acum ca ceea ce aveati in CV sa se potriveasca perfect cu toate cerintele pentru un job si cu toate acestea in urma interviului de angajare sa nu aveti rezultate pozitive. Desi din punctul vostru de vedere si din abilitatile si competentele pe care le aveti sunteti foarte buni si sunteti candidatii ideali pentru a ocupa un anumit post se poate intampla ca la interviu sa fi facut una ori mai multe dintre greselile pe care le expunem si noi mai jos.

Pentru a va putea considerati pregatiti de interviuri nu e suficient sa ajungeti in timp util si sa fiti bine imbracati.

Asa cum cel care urmeaza sa va sustina interviul va cunoaste deja pentru ca ati depus un CV e necesar ca si voi in calitate de viitor angajat sa evitati sa faceti greseli la interviu si sa va documentati in ceea ce priveste industria in care firma activeaza si sa va familiarizati de asemenea si cu tipurile de proiecte pe care le desfasoara compania sau chiar sa puteti cerceta cu detalii istoricul companiei si activitatii firmei.

Daca in timpul interviului aratati ca sunteti la curent cu aceste informatii veti demonstra persoanei care recruteaza ca are in fata si un candidat curios care va gasi cu usurinta resursele de informare si care vor manifesta interes in ceea ce priveste cultura organizationala si obiectivele sau planurile de viitor pe care compania le are.

Lipsa de entuziasm este de asemenea o bila neagra. Dezinteresul in ceea ce priveste activitatea companiei si fata de tot ceea ce inseamna descriere detaliata a locului de munca se pot interpreta de catre recruiter ca si consecinta a lipsei entuziasmului. Daca ajungeti sa creeati aceasta impresie si la interviu va scadeti substantial sansele sa fiti selectati.

Un agajator cauta de obicei persoane pasionate, energice si deschise la provocari pentru ca asociaza toate trasaturile acesta cu productivitatea crescuta si cu sursele de idei inovatoare ce au tot potentialul de a aduce beneficii in aceasta companie.

Pasiunea si entuziasmul pe care le dovediti in timpul unui interviu sunt in general cei mai buni indicatri ai loialitatii pe termen lung fata de companii. Cu timpul pasivitatea si dezinteresul ori lipsa de initiativa sunt si ele trasaturi de dorit de la un angajat noi.

Pentru a nu da impresia unui caracter pasiv si lipsit de netuziasm va recomandam sa evitati sa pareti foarte plictisit la interviu in timp ce discutati cu recruiterul.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…