Pericolele la care sunt expusi ochii cand este prea mult soare afara

0 Shares
0
0
0

Expunerea la soare poate provoca daune grave ochilor nostri daca nu ii protejam, deoarece acestea sunt extrem de sensibili.

Razele ultraviolete, desi benefice pentru sanatate in masura lor adecvata, in doze mari constituie una dintre cele mai daunatoare radiatii pentru oameni. Atunci cand ochii nostri sunt expusi la niveluri ridicate de radiatii UV, avem nevoie de o protectie adecvata pentru a preveni posibile afectiuni oculare, cum ar fi conjunctivita, keratita sau chiar cataracta.

Cu toate acestea, trebuie sa tinem cont de faptul ca prin simplul fapt ca ochelarii de soare poarta lentile colorate, care nu ne protejeaza de radiatiile solare, dupa cum avertizeaza specialistii. “O sticla intunecata fara filtru dilata pupila, dand loc unei cantitati mai mari de radiatii UV, posibilitatea de a provoca leziuni ale structurilor oculare la fel de importante ca retina”, spune el. In plus, “utilizarea lentilelor de slaba calitate poate duce la ameteli, vedere dubla, dureri de cap si leziuni oculare”, adauga el.

Din toate aceste motive se recomanda sa cautati ochelari de soare aprobati in centre autorizate, unde puteti conta pe sfatul celor mai buni profesionisti. Recomandam  ochelari de soare Lacoste!

Ce sa cauti atunci cand cumperi ochelari de soare?

Acestea fiind spuse, detaliem principalele elemente pe care ar trebui sa le luati in considerare atunci cand alegeti ochelari de soare care garanteaza protectia ochilor si aveti grija de sanatatea vizuala.

Tipul de lentila

Exista trei tipuri de lentile de baza pentru ochelari de soare:

  • Lentilele fotocromice sunt cele care se adapteaza cel mai bine la intensitatea luminii ambientale si a radiatiilor UV, deoarece se intuneca in prezenta luminii naturale si lumineaza in intuneric.
  • Lentilele polarizate sunt recomandate pentru practicarea sportului in aer liber, deoarece permit trecerea razelor verticale, utile pentru vedere, si blocheaza oblicele, care sunt cele care produc stralucire. Acest lucru le permite sa filtreze lumina care se reflecta pe suprafete plane, cum ar fi apa, asfaltul, vopseaua auto, zapada sau nisipul, imbunatatind calitatea vederii, perceptia culorilor si definirea formelor. Prin urmare, ele sunt, de asemenea, deosebit de utile in timpul conducerii.
  • Lentilele in oglinda reflecta o parte din lumina, dar protejeaza ochii de luminozitatea excesiva a luminii directe si a reflexiilor care apar pe suprafete precum apa, nisipul, zapada sau asfaltul. Utilizarea sa este recomandata in sporturile nautice si de iarna, precum si in medii orbitoare sau cu lumina foarte puternica.

Certificatul de fabricatie CE

Cand mergeti sa cumparati ochelari de soare, asigurati-va ca au marca CE cu numele producatorului si referintele modelului.

Culoarea lentilelor

  • Tonurile portocalii si galbene, care ofera un contrast si o adancime mai mare a campului, sunt ideale, de exemplu, pentru a conduce la apus si ceata sau pentru sporturi cu miscare rapida, cum ar fi tenisul.
  • Marourile, care permit o viziune confortabila, fara o mare modificare a culorilor, sunt ideale pentru sporturile in aer liber si sunt indicate in special persoanelor care au suferit o interventie chirurgicala de refractie sau care au fost afectate de cataracta.
  • Verdele, cel care distorsioneaza cel mai mult culorile naturale, este recomandabil pentru sporturile nautice si de iarna.
0 Shares
You May Also Like