Perie de unghii: pentru cine? De ce?

0 Shares
0
0
0

Pentru cine si pentru ce? Bine pentru tine si mai ales pentru a-ti curata unghiile! Da, iti place sa ai unghii frumoase, perfect ingrijite, dar sunt perfect sanatoase sub acel strat de lac? Fara pamant, bacterii sau alte lucruri neidentificate? Indiferent de cazul tau, ai absolut nevoie de o perie de unghii in baia ta!

Ce este o perie de unghii si la ce se foloseste?

Poate ca ti se pare ciudat, dar o perie pentru unghii este pentru perierea unghiilor! Pana acum, nu este o descoperire grozava. Vine in diferite forme: curbat, drept, din lemn, din plastic, cu sau fara maner, par natural sau sintetic si uneori ia forma unui animal mic adorabil.

Acest mic obiect pe care il gasesti adesea la marginea chiuvetelor din casele parintilor sau bunicilor tai este acum un esential in baia noastra. Intr-adevar, nu ti-ai dori ca unghiile tale frumoase si bine ingrijite sa ajunga cu un strat de murdarie dedesubt? Ei bine, acolo intervine peria de unghii. Te va ajuta sa scapi de toata murdaria, bacteriile, resturile de mancare (da, da, se poate), etc. pe care le-ai acumulat in timpul zilei.

Nu este nimic revolutionar la peria de unghii, tot ce trebuia sa faci era sa scoti acest mic obiect din chiuveta din bucatarie pentru a descoperi ca ar putea fi instrumentul esential pentru toti dependentii de unghii!

Apropo, in cazul in care vrei sa-ti folosesti peria de unghii pentru altceva decat sa-ti periezi unghiile, este o idee proasta! Nu este folosita pentru a-ti curata toaletele, sau pentru a-ti spala vasele si cu atat mai putin pentru a-ti scoate calusurile! De asemenea, nu trebuie sa o confunzi cu o pensula de unghii din par sintetic, Roubloff.

Cum sa-ti alegi peria de unghii?

Ai inteles-o in paragraful anterior, sunt multe perii de unghii si fiecare are avantajele, dezavantajele si specificul lor. Sa ai maini frumoase merita (cu exceptia cazului in care esti extrem de norocos). Pe scurt, iata diferitele criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi viitoarea perie de unghii  :

Natural sau sintetic?

In primul rand, ai de ales intre doua tipuri de fibre: naturale sau sintetice. Fiecare are avantaje si dezavantaje:

  • Daca optati pentru fibre naturale (fibre de agave, tampico sau peri de porc), sa stii ca este cea mai respectuoasa varianta de pe planeta. Fie in proiectarea lor, fie in reciclare, pentru ca sunt 100% biodegradabile (daca partea tare este lemnul). In plus, estetica acestei perii se potriveste perfect cu un decor zen pentru baie si cu convingerile tale eco-responsabile;
  • Daca optezi pentru perii de unghii cu peri sintetici, tine cont de faptul ca sunt mai rezistente si mai usor de curatat. In plus, vin in toate culorile si multe forme. Ca sa nu mai vorbim de pret, care este mult mai mic.

Una sau doua laturi?

O alta caracteristica este numarul de laturi. In majoritatea cazurilor, periile de unghii sunt cu o singura fata, dar exista si perii cu doua fete. Prima parte este formata din fire de par lungi, iar a doua parte iti ofera mai multe posibilitati.

0 Shares
You May Also Like