Repatriere decedati din Italia

0 Shares
0
0
0

Cei mai multi romani plecati in strainatate, se afla in Italia, asa ca in continuarea acestui articol vom discuta despre situatia dureroasa in care un roman isi pierde viata in aceasta tara, iar familia indurerata trebuie sa contacteze o firma care presteaza servicii funerare Italia pentru a efectua repatrierea.

Conform legii italiene, toate decesele trebuie inregistrate la oficiul de inregistrare (Ufficio di Stato Civile) in termen de 7 zile. Aceasta inregistrare este obligatorie pentru toata lumea, indiferent de nationalitate si statut rezidential. Moartea unui cetatean, a unui turist sau a unui expat trebuie sa fie inregistrata la comuna locala, unde a avut loc decesul. In cazul unui expat decedat, decesul ar trebui inregistrat si la autoritatile din tara de origine.

In cazul in care o persoana moare intr-un spital, un certificat de deces care mentioneaza cauza mortii (constatazione della morte) ar trebui sa fie eliberat de medicul care a avut grija de pacient. Acest document este destul de important si, prin urmare, trebuie obtinute mai multe copii originale.

Daca o persoana moare acasa, membrii familiei trebuie sa-si anunte medicul sau gardianul medical local, care va examina corpul decedatului inainte de eliberarea certificatului. In cazul in care medicul considera ca moartea a avut loc in circumstante suspecte, polizia va fi anuntata, pentru a se efectua autopsia persoanei decedate. Certificatul de deces trebuie apoi depus la registratura. Moartea este adesea inregistrata de agentii de paza.

Dupa ce se realizeaza si autopsia si moartea este deja inregistrata, urmeaza pregatirea procesului de repatriere. De regula, familia indurerata alege sa petreaca ultimele ore la capataiul celui decedat, asa ca plaseaza toata munca pentru repatrierea decedatului inspre reprezentantii firmei care presteaza servicii funerare.

Reprezentantii firmei care se ocupa de repatrierea persoanei decedate, dupa ce obtin toate documentele necesare pentru a efectua transportul funerar international, trec la urmatorul pas, si anume la pregatirea transportului.

Persoana decedata trebuie sa fie asezata intr-un sicriu special, care este un sicriu 2 in 1, din lemn la exterior si din zinc la interior. De precizat este faptul ca fara un astfel de sicriu nu se poate realiza transportul funerar international.

Transportul se realizeaza cu masini speciale, care au fost special construite pentru a fi folosite in acest scop, asa ca in ceea ce priveste transportul, serviciile vor fi fara doar si poate de cea mai buna calitate.

Ei bine, in ceea ce priveste pretul repatrierii, familiile indurerate trebuie sa fie constiente de faptul ca acesta va fi unul destul de mare, atat pentru ca discutam despre un transport special, cat si pentru ca reprezentantii firmei de servicii funerare se ocupa de obinerea tuturor documentelor si a pasaportului mortuar, dar si pentru ca efectueaza transportul in sine.

Asadar, acestea sunt cateva detalii pe care ar trebui sa le cunoasca toti cei care se afla in neplacuta si dureroasa situatie in care trebuie sa repatrieze din Italia o persoana draga, un membru al familiei sau un prieten.

Partea buna insa este aceea ca exista optiuni, pentru ca mai multe firme de pe piata presteaza astfel de servicii funerare.

0 Shares
You May Also Like