Schimba culoarea parului simplu si eficient

0 Shares
0
0
0

Din timp in timp, poti trece prin momente in care iti doresti o schimbare. Cea mai la indemana idee si de multe ori cea mai rapida, pare a fi schimbarea culorii parului. In acest articol nu este vorba despre o nuantare a culorii naturale ci despre o schimbare radicala.

Exista femei care astazi sunt blonde, maine brunete iar peste trei luni vor un rosu aprins. Ulterior ar dori sa se intoarca la blond. Daca te recunosti in aceasta descriere, atunci poate este bine sa afli mai multe detalii despre decolorant.

De ce sa decolorezi parul?

Atunci cand vrei sa faci schimbari rapide si de efect, o pudră decolorantă este mai mult decat necesara. Oriunde te-ai duce sau daca intentionezi sa faci aceasta schimbare la tine acasa, nu ai cum fara sa iti decolorezi parul. Acest proces, efectuat in mod necorespunzator, este destul de agresiv, atat cu scapul tau cat si cu firul de par. De aceea poate te temi sa incerci.

Cel mai bine, daca nu ai experienta deloc, este sa apelezi la un profesionist. Nu ai cum sa aplici o culoare deschisa, peste o culoare foarte inchisa, daca nu se foloseste acest procedeu de decolorare. Chiar si un blond cenusiu inchis, are nevoie de o usoara decolorare pentru a putea ajunge la o nuanta mai deschisa.

Ce contine un decolorant?

O pudra vine intotdeauna insotita de o emulsie oxidanta. De fapt, aceasta este cea care ii da puterea de decolorare. Poti alege intre emulsie decoloranta cu concentratie de 6%, de 9% sau de 12%. Totul depinde cu cate tonuri vrei sa iti deschizi culoarea actuala. Orice pudra decoloranta o sa contina substante precum potassium persulfate, ammonium presulfate, sodiul stearate, Sodium Lauryl sulfate etc..

Multe dintre ingredientele existente in aceste produse si in emulsiile oxidante, pot provoca reactii alergice severe si in cantitati mari sau aplicate pe durate de timp prelungite,  pot provoca arsuri la nivelul scalpului sau a firului de par. Utilizate in mod corespunzator vor oferi rezultate rapide si eficiente.

Produse mai putin agresive

Informatiile relatate anterior nu trebuie sa te sperie. Daca aceste produse nu erau in regula, ele nu ar mai fi fost folosite. In ziua de astazi, toti producatorii ce includ in lista lor de produse aceste pudre decolorante, s-au concentrat sa obtina noi formule, la fel de eficiente, dar mult mai putin agresive cu parul si scalpul uman.

Asa ca, pe langa substantele enumerate mai sus, ai sa regasesti ingrediente naturale precum extract de musetel sau diverse uleiuri menite sa protejeze utilizatorul. Pe toate ambalajele, in schimb, vei vedea avertizari privind respectarea cu strictete a modului de pregatire si aplicare, precum si recomandarea de a efectua un test de alergie (la fel ca pe orice alta cutie de vopsea de par). Privind acest aspect, lucrurile trebuie tratate cu seriozitate, deoarece reactiile alergice pot fi severe.  

De unde poti cumpara?

Sunt foarte multe surse de unde poti achizitiona aceste pudre decolorante, indiferent daca vorbim despre magazine fizice sau online. Important este sa verifici prin orice sursa disponibila, credibilitatea producatorului sau a celui care comercializeaza aceste produse. Preturile nu sunt foarte mari, asa ca, indiferent de bugetul avut la dispozitie, te poti incadra sa iti achizitionezi un produs de calitate.

0 Shares
You May Also Like