Smartwatch: ce este, cum se folosește și care sunt cele mai bune modele de pe piață

0 Shares
0
0
0

Un smartwatch este un ceas de mână inteligent care nu numai că afișează ora curentă, dar afișează și informații importante și notificări în același moment ca pe smartphone. Este destinat să faciliteze comunicarea și viața socială pentru proprietarul său în era digitală. 

Poate ajuta ca asistent autonom în viața de zi cu zi, dar este folosit mai ales împreună cu un smartphone. La fel ca pe smartphone, există nenumărate aplicații disponibile pentru descărcare în Google Play Store sau în App Store (doar pentru modelele Apple Watch) pentru a extinde gama de funcții aproape nelimitat.

Ceasurile inteligente devin tot mai populare

Numărul de smartwatch-uri care nu necesită propriul smartphone crește treptat. Acestea sunt echipate cu un slot pentru card SIM sau au deja un eSIM integrat permanent. În acest fel, pot interacționa complet fără un telefon mobil. 

Toate celelalte ceasuri smartwatch fără funcție de cartelă SIM sunt întotdeauna conectate la smartphone prin Bluetooth. Tot ce se întâmplă acolo ajunge și la încheietura mâinii. Utilizatorul nu mai este obligat să scoată smartphone-ul din buzunar, deoarece poate vedea cine sună sau trimite mesaje direct pe display-ul ceasului.

Forma carcasei unui ceas smartwatch disponibil pe piață este în general, rotundă, după ce ecranele au fost adesea proiectate ca pătrate în primele zile ale tehnologiei. Cu toate acestea, în cursul dezvoltării, a devenit o practică obișnuită să se bazeze pe modele fără colțuri și margini, ceea ce înseamnă că smartwatch-ul amintește puternic de un ceas de mână convențional.

Durata de viață a bateriei ceasurilor smartwatch diferă. La toate modelele se poate aștepta o performanță continuă de 24 de ore. Prin urmare, purtătorul nu trebuie să-și facă griji că însoțitorul său de la încheietura mâinii va rămâne fără energie în mod neașteptat pe parcursul zilei. Cu toate acestea, există o tendință clară conform căreia producătorii urmăresc o viață mai lungă a bateriei în ceasurile lor. 

Duratele de rulare pe o perioadă de câteva zile devin din ce în ce mai adecvate. Un smartwatch este de obicei încărcat printr-o carcasă corespunzătoare, pe care este plasat modelul respectiv sau pe care se fixează. În plus, furnizarea de energie fără contact devine din ce în ce mai stabilită. În general, procesul de încărcare durează între una și trei ore.

Smartwatch-uri: Funcționalitate Avansată și Stil Îmbinat Perfect

Cum se folosește un ceas smartwatch?

Piața ceasurilor inteligente este în creștere și sunt disponibile din ce în ce mai multe modele și opțiuni pentru potențialii cumpărători. Într-un moment în care nenumărate mesaje și notificări sunt trimise în fiecare zi, un ceas smartwatch este ideal ca ajutor de zi cu zi. Pentru a verifica știrile, de exemplu, nu trebuie să scoți întotdeauna smartphone-ul din buzunar. În schimb, o simplă privire la încheietura mâinii este suficientă.

Munca ta pur și simplu nu îți permite să reacționezi imediat la mesajele importante? Vrei să fii mereu la curent? Ai nevoie de un dispozitiv care să arate ora, să primească mesaje, să accepte sau să respingă apelurile primite, să proceseze datele de fitness într-un mod compact și să aibă multe alte funcții pentru smartphone? Atunci ai nevoie de un smartwatch.

Cu ajutorul numeroaselor fețe de ceas preinstalate și proiectate de sine, poți adapta ceasul la stilul tău vestimentar actual. Poți alege afișajul ceasului digital sau analogic, fundalul auriu sau negru, un design magnific sau simplu, deoarece nu există limite. În plus, ești mereu informat despre programările și întâlnirile tale, pe care le poți vedea direct pe afișaj.

Sănătatea ta este importantă pentru tine și te-ai întrebat adesea dacă ai fost suficient de activ în timpul zilei? Brățara smartwatch este și pentru oamenii conștienți de sănătate, deoarece îți poate deveni un antrenor constant de fitness. Nu în ultimul rând, ceasurile inteligente sunt foarte populare și printre sportivii de anduranță. 

Prin urmare, ceasurile orientate spre sport au un modul GPS pentru a urmări traseul exact în timpul activităților în aer liber. Cu aplicații de sănătate, datele pot fi evaluate la sfârșitul unei zile sau săptămâni și îmbunătățite în funcție de propriile obiective.

Cele mai bune modele smartwatch de pe piață

Ceasurile inteligente combină numeroase funcții de urmărire, măsurare și organizare într-un singur ceas, pentru că sunt ceasuri precise, trackere de fitness și dispozitive de comunicare într-unul singur. În funcție de configurație, poți reda muzică și poți primi mesaje. Iată care sunt cele mai bune smartwatch bărbați

La alegere trebuie să acorzi atenție următoarelor criterii:

  • Funcții: Pedometrul, monitorul ritmului cardiac și un mod GPS sunt caracteristicile standard ale acestor ceasuri inteligente. Alte funcții precum măsurarea fazelor de somn, un barometru sau un altimetru sunt, de asemenea, necesare în funcție de activitatea sportivă.
  • Dimensiunea afișajului: Este întotdeauna un compromis între dimensiune și lizibilitate bună. Trebuie să te asiguri că ecranul are o diagonală de cel puțin 1,3 inch.
  • Durata de viață a bateriei: Numeroasele funcții și senzori din ceasurile smartwatch consumă o cantitate relativ mare de energie electrică. Prin urmare, în unele cazuri este necesară reîncărcarea zilnică.

Dacă bărbații caută un ceas inteligent de înaltă calitate, cu funcție de telefonie, atunci Samsung Galaxy Watch 5 este o alegere excelentă. Ceasul smartwatch bărbați are numeroase funcții inteligente, cum ar fi capacitatea de a efectua un ECG și de a măsura tensiunea arterială. 

Detectarea căderii și analiza BIA fac, de asemenea, parte din gama de funcții ale ceasului. Un alt avantaj este timpul de încărcare rapid, care compensează durata de viață destul de scurtă a bateriei de aproximativ 1,5 zile.

Withings Scanwatch este un model hibrid care este specializat în colectarea de date de sănătate, oferind în același timp un design clasic de ceas cu cadran mecanic. Datorită funcției hibride, ceasul durează mult mai mult decât ceasurile inteligente convenționale, de circa 30 de zile înainte de fi încărcat. 

Cu el poți monitoriza diferiți parametri de sănătate, cum ar fi ritmul cardiac, saturația de oxigen și modelele de somn. De asemenea, are funcții precum un pedometru, urmărirea caloriilor și măsurarea distanței. Modelul este rezistent la apă până la 50 de metri și poate fi folosit împreună cu aplicația Health Mate.

Ceasul inteligent pentru bărbați Garmin Venu 2 impresionează prin afișajul tactil AMOLED de 1,3 inchi, precum și prin modul de apel de urgență, prin funcția de încărcare rapidă și cu o durată de viață a bateriei de până la 11 zile. 

De asemenea, oferă peste 25 de aplicații sportive preinstalate și antrenament de forță extins cu peste 1.400 de exerciții. Opțiunea de a stoca până la 650 de melodii pe ceas și de a le reda, te motivează direct atunci când te antrenezi. Garmin Venu 2 este un ceas inteligent perfect pentru bărbați.

0 Shares
You May Also Like