Sunt rentabile masinile cu motor pe benzina?

0 Shares
0
0
0

In timp ce majoritatea producatorilor auto produc acum cel putin un vehicul hibrid-electric, masinile pe benzina inca domina piata mondiala a automobilelor.

Activistii de mediu mentioneaza in mod obisnuit aceasta problema, deoarece benzina este un combustibil fosil cu rezerve limitate care produce emisii nocive atunci cand sunt arse. Cu toate acestea, exista inca mai multe avantaje cheie pentru a cumpara sau conduce o masina pe benzina, iar cateva dintre acestea, pot fi descoperite in continuare.

Cost

In timp ce pretul tehnologiei necesare pentru masinile hibride continua sa scada, masinile conventionale pe benzina costa inca mai putin decat omologii lor mai noi.

In parte, acest lucru se datoreaza costurilor mari de cercetare si dezvoltare necesare pentru aducerea pe piata a unui nou sistem hibrid, in timp ce masinile pe benzina folosesc tehnologia care exista de peste un secol, si care a fost rafinata de-a lungul anilor.

Unele modele hibride pot costa de asemenea, mai mult in ceea ce priveste repararea si intretinerea, mai ales daca componentele de actionare hibride, cum ar fi motorul electric sau pachetul de baterii, necesita inlocuire.

In functie de nevoile unui sofer individual si de tendintele pe termen lung ale pretului benzinei, costul suplimentar al unei masini hibride poate fi compensat sau nu de economiile de combustibil. In plus, masinile hibride sunt mai noi, deci exista mai putine modele folosite la un moment dat.

Putere

Un alt avantaj al masinilor pe benzina este atunci cand vine vorba de energie bruta. Unele masini electrice hibride, in special modelele timpurii, pot compromite puterea pentru o mai buna eficienta a combustibilului. Acesta este rezultatul transportarii greutatii adaugate a bateriilor, precum si a puterii limitate a unui motor electric.

Cu toate acestea, masinile pe benzina continua sa devina mai puternice, chiar daca sunt rafinate pentru a fi mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Deci, si din acest punct de vedere, este mai eficienta o masina pe benzina. In ceea ce priveste puterea, doar masinile diesel sunt mai eficiente decat masinile pe benzina.

Gama variata de modele

Atunci cand vine vorba despre masini cu motor pe benzina, fiecare sisi poate alege ceea ce doreste. Exista masini pe benzina incepand de la SUV-uri, berline, masini combi, masini hatchback. Optiunile sunt limitate in ceea ce priveste masinile electrice.

Asadar, exista inca multe motive pentru a va alege o masina cu motor pe benzina. Indiferent de marca si modelul masinii alese, cu siguranta inainte de a cumpara vehiculul, este important sa treceti cu acesta printr-un service itp Cluj Napoca 2020, astfel incat masina sa fie verificata de specialisti.

In momentul in care ajungeti cu masina intr-un service itp Cluj Napoca, cei mai buni mecanici se vor ocupa de verificarea masinii. Acestia vor verifica sistemul de directie al masinii, vor verifica de-asemenea sistemul de franare, pentru ca de aceste doua sisteme depinde siguranta dvs.

Apoi, cu siguranta masina va fi verificata si in ceea ce priveste noxele emise, pentru ca in cazul in care acestea nu sunt corespunzatoare, cel mai probabil veti ramane fara talonul masinii, in cazul in care veti fi opriti in trafic de un echipaj mobil RAR, care va verifica masina.

0 Shares
You May Also Like