Terminologia sistemelor solare

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba de energie solara ne gandim in primul rand la un tip de energie regenerabila  si curata. Ne gandim la panouri solare, la un soare puternic si la sisteme solare complete si tot ce reprezinta ele. Insa din punct de vedere tehnic sunt cateva terminologii pe care e bine sa le stii ca sa navighezi cu succes taramul energiei solare.

Daca esti nou in acest domeniu urmatoarele randuri te vor ajuta mult, ca sa intelegi toate etapele si functiile unui sistem solar complet.

Puterea in cadrul panourilor solare se refera la cantitatea de energie, iar in cadrul sistemelor solare marimea invertoarelor, conductorilor se bazeaza pe cat de multa energie va trece prin componentele sistemului solar. Pentru ca puterea se masoara intr-un moment, poate varia in timp, de la minut la minut.

Energia este “munca” creata de putere. Aceasta se masoara in kilowati pe ora. Si noi cand platim factura la curent, platim practic numarul de kilowati consumati. De aceea e bine sa ai un sistem solar, sa ai si cativa kilowati gratuiti.

Energia este practic puterea inmultita cu timpul.

Curentul este fluxul de electroni incarcati negativi. Curentul este cantitatea de electroni incarcati negativi intr-o parte a circuitului, curent ce se misca in cadrul sistemelor solare. O analogie buna in acest caz este legata de apa, ironic. Gandeste-te la un baraj cu o teava in partea de jos. Prin aceasta teava curge apa, cantitatea de apa ce trece prin latimea gurii tevii este similara cu curentul electric.

Voltajul este “presiunea” curentului electric in circuit si se masoara in volti. Electronii au un comportament omogen, adica vor sa fie impartiti intr-un mod omogen, astfel daca o zona are mai putini electroni acestia se vor raspandi.

Acest flux creeza voltajul si practic misca electronii. Folosind aceeasi analogie ca mai sus, daca barajul este voltajul, atunci marimea tevii de jos este curentul. Cu cat este apa mai mare pe o parte a barajului cu atat este mai multa presiune.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…