Tipuri de asigurare de sanatate

0 Shares
0
0
0

Sanatatea este cel mai important lucru de care trebuie sa tinem cont cu totii, pentru ca este foarte usor sa ne imbolnavim, iar mai apoi, este destul de dificil sa ne recuperam, iar in cazul in care vom incepe sa suferim de o boala ceva ma complicate, va fi din ce in ce mai greu sa trecem peste boala, iar in anumite situatii, va putea fi chiar imposibil.

Ei bine, in cazul in care ne vom imbolnavi, fie ca este vorba despre o simpla raceala, sau despre o boala mai grea si mai complicata, va trebui sa mergem la medic pentru un consult amanuntit.

In cazul persoanelor care nu lucreaza, si care nu detin nici o polita de asigurare privata de sanatate, cu siguranta este destul de neplacut sa se imbolnaveasca, pentru ca acele persoane, pe langa faptul ca vor trebui sa isi cumpere medicamentele necesare pentru a se trata, vor trebui sa plateasca si consultul medical.

Cei care insa au un loc de munca, sunt asigurati medical, astfel ca nu vor mai avea probleme in ceea ce priveste plata consultului.

Si daca tot am adus in discutie asigurarile medicale, putem preciza faptul ca acestea ar putea sa se imparta in doua categorii, si anume asigurari sociale de sanatate, si asigurari de sanatate private.

In ceea ce priveste asigurarile sociale de sanatate, trebuie precizat faptul ca acestea, conform legislatiei din domeniu, reprezinta cel mai important sistem de finantare, care permite accesul la serviciile standard pentru asigurati, iar printre scopurile cele mai importante ale acestor asigurari sociale de sanatate, amintim in primul rand prevenirea imbolnavirii, dupa care imbunatatirea calitatii vietii, dar si promovarea sanatatii.

Este important de amintit faptul ca aceste asigurari de sanatate sunt obligatorii, iar modul lor de functionare este precum un sistem unitar. Acest sistem de asigurari urmareste in primul rand sa asigure costurile pentru serviciile medicale, pentru toate persoanele care beneficiaza de asigurare.

Un alt scop al acestui sistem de asigurari de sanatate obligatoriu, este acela de a oferi tratament universal si echitabil, dar si nediscriminatoriu pentru toate persoanele asigurate.

Ei bine, cei care isi doresc o asigurare suplimentara de sanatate, pot opta si pentru o polita privata de asigurare medicala.

O astfel de polita de asigurare medicala privata, se poate achizitiona de la orice companie de asigurari care ofera si astfel de servicii, si poate fi platita lunar, sau odata la 6 luni, ori odata pe an, in functie de cum isi doreste clientul.

Trebuie amintit faptul ca in cazul in care o persoana se imbolnaveste, si are nevoie de spitalizare, iar aceasta perioada se poate prelungi, trebuie sa cheltuiasca destui bani pentru tratament, insa cei care opteaza pentru o polita privata de asigurare, costurile si tratamentele necesare, vor fi suportate de catre compania de asigurari.

Tinand cont de acest aspect, cu siguranta se merita ca fiecare persoana, sa isi plateasca o astfel de polita de asigurare, pentru ca nu se stie niciodata cand o anumita boala isi poate face aparitia.

Este important de stiut faptul ca, in strainatate, aproape toata lumea apeleaza la astfel de polite de asigurare, si sunt sanse mari ca in viitorul apropiat, si cetatenii romani sa plateasca astfel de polite.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…