Tipuri de saltele pentru patul tau

0 Shares
0
0
0

Dat fiind faptul ca omul in medie doarme in jur de 8 ore in fiecare zi, acest lucru inseamna ca ajunge sa doarma undeva la o treime din viata. In aceste conditii este extrem de important sa aiba parte de un somn de calitate, pentru a se recupera din punct de vedere fizic, si pentru a avea o sanatate fizica si mentala excelenta.

Chiar daca somnul are o mare importanta in ceea ce priveste recuperarea din punct de vedere fizic, dar si contribuie la o sanatate mentala si fizica excelenta, de multe ori oamenii nu iau in considerare cel mai important aspect: patul.

Exista situatii in care oamenii investesc foarte multi bani in achizitionarea obiectelor de mobilier, dar se zgarcesc atunci cand trebuie sa isi aleaga patul. Cele mai bune paturi sunt cele care au cadrul din lemn masiv sau metalic, insa de preferat ar fi totusi cele cu cadrul din lemn masiv, in conditiile in care acesta este un material rezistent, este un material durabil si care poate fi integrat perfect in decor.

Saltelele au de-asemenea o foarte mare importanta, pentru ca acestea trebuie sa asigure confortul in timpul somnului. Si aici, exista o multime de variante, incepand de la cele mai simple si ieftine saltele, pana la saltele premium, iar in functie de posibilitatile financiare si in functie de preferinte, fiecare isi alege salteaua pe care o considera potrivita.

Sfaturile generale in ceea ce priveste alegerea unei saltele, se rezuma la confort, calitatea saltelei si la pret. Acestea trei sunt detalii care se leaga pentru ca o saltea de calitate ofera confortul dorit, dar si pretul va fi pe masura.

Cand trebuie aleasa o saltea de pat, un alt criteriu deosebit de important este lungimea acesteia. Exista saltele pentru paturi single, dar si saltele pentru paturi de doua persoane, iar dimensiunile salteleor pot fi diferite.

De exemplu, paturile single pot avea 80 X 200 cm, 90 X 200 cm sau 100 X 200 cm. Paturile de doua persoane in schimb pot avea 160 X 200 cm, 180 X 200 cm sau 200 X 200 cm. Asadar, in functie de dimensiunile patului, se poate face alegerea in ceea ce priveste salteaua.

Tipuri de saltele pentru pat

In afara celor amintite in randurile anterioare, un alt factor care necesita mare atentie in vederea alegerii saltelei potrivite, este tipul acesteia. Exista dupa cum puteti vedea in continuare, mai multe tipuri de saltele din care puteti alege.

  1. Saltele cu arcuri

Cel mai des sunt achizitionate saltelele cu arcuri, dat fiind faptul ca o parte dintre acestea sunt si cele mai ieftine de pe piata. Acestea sunt nu doar cele mai des achizitionate, si cele mai diversificate in ceea ce priveste calitatea si constructia, si chiar si pretul.

Exista insa si modele de saltele de pat care nu fac parte din gama inferioara, ci din contra, sunt saltele din gama premium, care pot ajunge sa coste chiar mai mult de 10.000 de lei.

Saltelele cu arcuri se impart in mai multe categorii, astfel ca avem saltele cu arcuri biconice, saltele cu arcu continuu sau saltele cu arcuri impachetate.

  1. Saltele cu spuma

Saltelele cu spuma nu mai folosesc arcurile metalice, ci un bloc compact din material plastic; motiv datorita caruia, saltelele cu spuma sunt foarte rezistente (in conditiile in care nu sunt maltratate excesiv sau taiate).

Si in ceea ce priveste saltelele cu spuma, exista produse care sunt de calitate inferioara, dar cele mai multe dintre acestea sunt de cea mai buna calitate. Saltelele cu spuma de memorie pot fi cu spuma clasica, cu spuma cu memorie sau cu latex.

Fara doar si poate, cele mai bune din punct de vedere al calitatii, sunt saltelele cu spuma cu memorie, care se muleaza dupa forma corpului. Acestea sunt saltelele cele mai confortabile, dar au tendinta de a supraincalzi corpul, iar daca greutatea corporala a celui care foloseste salteaua este ridicata iar salteaua are densitatea scazuta, aceasta se poate tasa definitiv.

Saltelele cu spuma de memorie reprezinta cea mai buna solutie pentru persoanele care sufera de oboseala cronica sau de diferite alte afectiuni.

  1. Saltele cu fluid

Ultima categorie de saltele, se refera la saltelele cu fluid, care pot fi saltele cu aer sau saltele cu lichid. Cel mai des intalnim saltelele cu aer (din aceasta categorie a saltelelor cu fluid), care au dimensiuni diferite (incepand de la paturi pentru copii si adolescenti, pana la paturi king size).

Apoi, exista saltele cu lichid, iar saltelele noi de acum pot fi incalzite electric. Acestea nu reprezinta cea mai buna optine dat fiind faptul ca sunt dificil de umplut si de golit, iar o mica spartura face ca toata apa din saltele sa fie varsata in incapere.

Din acest motiv, din categoria saltelelor cu fluid, cele mai indicate sunt saltelele cu aer, insa dintre toate tipurile de saltele despre care am discutat in acest articol, cea mai buna solutie ar fi saltelele cu spuma cu memorie.

0 Shares
You May Also Like