Tipuri populare de rochii

0 Shares
0
0
0

Rochia este una dintre cele mai elegante haine feminine. O rochie frumoasa accentueaza eleganta atemporala cu un aspect feminin.

In ciuda tuturor avantajelor estetice ale unei rochii, tinutele din doua piese sunt deseori preferate hainelor de zi cu zi din cauza lipsei de libertate de miscare, a lipsei de confort si a fricii de a fi suprasolicitate sau prea iritante. Exista rochia potrivita pentru aproape fiecare ocazie.

Exista moduri diferite de a clasifica diferite tipuri de imbracaminte. Sortarea s-a stabilit, in general, fie prin motiv, fie prin taierea de pe lista a diferitelor modele de rochii de zi la reducere.

Sortarea rochiilor in functie de ocazie

Rochii de seara

Rochiile de seara sunt purtate la tot felul de ocazii festive. Sunt disponibile in diferite versiuni. Datorita conventiilor sociale existente, tipul de rochie de seara adecvat ar trebui sa fie selectat in functie de ocazie.

Pe langa ocazie, tipul siluetei fiecaei femei, dar si sezonul influenteaza si alegerea rochiei de seara. In cele ce urmeaza, se face distinctie intre rochii de seara lungi si scurte, bal, cocktail si rochii de petrecere.

Rochii de seara lungi

Rochiile lungi de seara acopera cel putin genunchii purtatoareui, adesea ajung si pana la gleznele ei.

In ciuda tuturor diferitelor forme, cele mai multe rochii de seara sunt unite prin faptul ca sunt decupate destul de larg in jurul fundului, pentru a oferi celui mai mare spatiu posibil. Rochiile lungi de seara sunt potrivite si pentru dans.

Cu o rochie lunga de seara nu poti gresi in cazul participarii la diferite ocazii formale, cum ar fi o opera sau un bal.

Rochii de seara scurte

Pentru ocazii formale, rochia de seara aleasa trebuie sa ajunga cel putin pana la genunchi. Daca seara nu este la fel de formala, purtarea unei rochii de seara scurte este, de asemenea, o idee buna (de exemplu, cand mergi la teatru sau la un club). Rochiile de seara scurte se termina la inaltimea genunchiului sau adesea deasupra.

Rochii de coktail

Cel mai cunoscut exemplu al unei rochii tip cocktail este „rochia neagra”. Numele revine la scopul initial, purtarea la receptii la cocktail. Adesea este vorba despre rochii cu curea care ajung maxim pana la genunchiul purtatoarei. Datorita croielii clasice, elegante si culorii destul de discrete, atemporale, rochiile de cocktail pot fi acum purtate nu numai la receptii, ci mai degraba in aproape toate ocaziile festive.

Rochii de petrecere

In zilele noastre, rochiile de petrecere sunt in principal (foarte) scurte. In consecinta, acestea tind sa fie in afara unor ocazii formale, dar cu atat mai bine, ele sunt ideale pentru clubbing.

Sortarea hainelor dupa forma

Rochii de teaca

Rochia tipica de schimb se extinde pana la genunchiul purtatoarei. Este taiata drept, aproape de solduri si talie, adesea fara maneci sau cu maneci foarte scurte si are adesea decolteu pur si simplu.

Forma simpla, dreapta, si prin urmare, croiala mai atemporala, cu detalii accentuate, face ca rochia schimbatoare sa para deosebit de nobila si eleganta, motiv pentru care acest articol vestimentar clasic din garderoba pentru femei este potrivit atat pentru tinute de afaceri, cat si pentru seara.

Rochie de camasa

O rochie de camasa are adesea o croiala lejera, dreapta, destul de sportiva. Este adesea cel putin in partea de sus butonata, si este purtata in combinatie cu o centura (sau aceasta este integrata direct in rochie). Camasile imbraca mai multe tipuri de figuri, deoarece intind aspectul corpului cu placket-ul cu buton continuu si, de asemenea, arata sport.

Rochii din piele

Rochia petticoat isi are originea in petticoat-ul anilor 50. In consecinta, stilul de viata rock’n’roll este inca asociat cu aceasta imbracaminte astazi. Redescoperite initial de rockabillys, rochiile petticoat se bucura acum din nou de popularitate in crestere si sunt excelente pentru majoritatea tipurilor de forma a corpului.

Rochiile petticoat sunt un tip de imbracaminte rigidizata cu tesaturi rigidizate si sunt adesea largi, un pic taiate voluminoase si prelucrate in trepte decorate cu dantela si bibelouri.

Rochii cu curea

O rochie cu curea nu are o lungime specifica, prestabilita. Adesea este ideala ca o rochie usoara de vara. Datorita umerilor si bratelor descoperite si clivajului adesea accentuat, rochiile cu curea accentueaza carisma erotica a purtatoarei.

Rochii de tunica

Rochiile de tunica se bazeaza pe tunica, haina care era raspandita in antichitatea romana. Rochiile de astazi de tunica se bazeaza pe croiala antica. Acestea sunt relativ croite, de obicei intr-o rochie usoara de linie A. Din cauza taieturii lor, flateaza cele mai multe tipuri de siluete.

Asadar, cu atat de multe optiuni in ceea ce priveste rochiile existente pe piata in zilele noastre, pentru femei nu este tocmai usor sa faca o alegere potrivita. Din acest motiv, este indicat ca fiecare doamna sau domnisoara sa isi cunoasca toate calitatile fizice, pentru a le scoate in evidenta, dar si imperfectiunile pentru a le ascunde. Astfel, vor face cea mai potrivita alegere.

0 Shares
You May Also Like