Tot ce trebuie sa stiti despre standardul ISO 14001

0 Shares
0
0
0

ISO 14001: 2015 specifica cerintele pentru un sistem de management de mediu pe care o organizatie il poate utiliza pentru a-si imbunatati performantele de mediu. ISO 14001: 2015 este destinat utilizarii de catre o organizatie care doreste sa-si gestioneze responsabilitatile de mediu intr-o maniera sistematica care contribuie la pilonul de mediu al durabilitatii.

ISO 14001: 2015 ajuta o organizatie sa realizeze rezultatele dorite ale sistemului sau de management de mediu, care ofera valoare mediului, organizatiei si partilor interesate. In concordanta cu politica de mediu a organizatiei, rezultatele intentionate ale unui sistem de management de mediu includ:

  • Imbunatatirea performantei de mediu;
  • Indeplinirea obligatiilor de conformitate;
  • Realizarea obiectivelor de mediu.

ISO 14001: 2015 este aplicabil oricarei organizatii, indiferent de dimensiune, tip si natura, si se aplica aspectelor de mediu ale activitatilor, produselor si serviciilor pe care organizatia le determina sa poata controla sau influenta in perspectiva ciclului de viata. ISO 14001: 2015 nu stabileste criterii specifice de performanta de mediu.

ISO 14001: 2015 poate fi utilizat integral sau partial pentru a imbunatati sistematic managementul de mediu. Cu toate acestea, pretentiile de conformitate cu ISO 14001: 2015 nu sunt acceptabile decat daca toate cerintele sale sunt incorporate in sistemul de management al mediului al unei organizatii si sunt indeplinite fara excludere.

In ultimii ani, certificarile ISO au inceput sa fie din ce in ce mai cautate de catre companiile din tara noastra, iar printre cele mai populare certificari sunt iso 14001 despre care am discutat pana acum in articol si despre care vom discuta in cele ce urmeaza. Deasemenea, un alt standard cautat in Romania in ultimii ani este standardul ISO 9001.

Referitor la ISO 14001, trebuie mentionat faptul ca un asemenea certificat este o dovada in ceea ce priveste implicarea companiei in protectia mediului datorita adoptarii unor actiuni care au rolul de a minimiza impactul negativ asupra acestuia.

Acesta este un standard voluntar, si dupa cum spuneam mai sus in articol, poate fi adoptat de catre orice tip de organizatie, indiferent de tipul, natura si dimensiunile acesteia.

In cazul in care cautati o oferta pret iso 14001 cat mai atractiva pentru ca si organizatia dvs. sa obtina aceasta certificare, in cele ce urmeaza veti putea descoperii pasii care trebuiesc efectuati pentru obtinerea acestei certificari iso, iar acestia sunt:

  • Dezvoltarea unei politici de mediu care reflecta angajamentele luate de catre organizatia dvs;
  • Numirea unei/unor persoane care sa se ocupe de coordonarea SMM-ului;
  • Descoperirea felului in care organizatia dvs. interactioneaza cu mediul;
  • Descoperirea impactului real si potential pe care organizatia dvs. il are asupra mediului;
  • Identificarea cerintelor necesare pentru conformarea cu mediul;
  • Stabilirea tuturor obiectivelor, tintelor si a tuturor programelor pentru mediu;
  • Monitorizarea si masurarea progresului in ceea ce priveste atingerea obiectivelor;
  • Revizuirea sistemului si a performantelor de mediu;
  • Imbunatatirea continua a performantei de mediu a organizatiei.

Ei bine, in mare parte acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasca toata lumea despre iso 14001. In cazul in care doriti o certificare iso 14001, atunci cu siguranta veti putea acumula mai multe informatii despre acest standard.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…