Totul despre ecografia mamara

0 Shares
0
0
0

Trebuie sa vi se efectueze o ecografie mamara la cererea medicului sau ginecologului dumneavoastra? Cu siguranta va puneti multe intrebari despre acest examen de ecografie sani Cluj. Vom incarca sa le raspundem in acest articol.

Un atribut feminin prin excelenta, sanul nu este doar un obiect de fantezie sau un simbol al maternitatii. Sanii tai sunt mult mai complexi si plini de mistere si uneori pentru a le cunoaste starea de sanatate este nevoie sa efectuezi o ecografie mamara. Iata ce trebuie sa stii despre ecografie sani.

Ce este o ecografie sani?

Efectuata de un radiolog, ecografia mamara, la fel ca ecografia standard, este un examen care foloseste ultrasunetele pentru a produce imagini in timp real ale interiorului sanului.

Pentru ce se foloseste ecografia mamara?

Ecografia mamara poate fi utilizata pentru a vedea daca exista anumite anomalii in san si care sunt acestea. De asemenea, te ajuta sa compari ceea ce simtiti la palpare si ceea ce este vizibil pe ecranul cu ultrasunete.

Ecografia mamara poate inlocui mamografia?

Nu, ecografia mamara nu inlocuieste mamografia, care ramane examenul standard de aur pentru san si screeningul pentru cancerele afiliate. In general, vine mai degraba ca un complement si face posibila specificarea a ceea ce a fost vazut pe mamografie. Singurele exceptii sunt adolescentii, femeile tinere si femeile insarcinate, pentru care ecografia mamara este examenul standard.

Care este beneficiul ecografiei la san comparativ cu mamografia?

Ecografia mamara apare atunci cand diagnosticul nu este stabilit in mod formal doar in ceea ce priveste mamografia. Astfel, serveste la rafinarea rezultatelor acestuia din urma si la consolidarea practicantului in evaluarea sa.

Mai mult, este util si atunci cand densitatea sanilor nu face posibila obtinerea unei mamografii de calitate, ceea ce este cazul la anumite femei tinere sau in caz de sarcina, utilizarea razelor X fiind interzisa. De asemenea, poate fi util pentru ghidarea radiologului atunci cand este necesara o biopsie, pe care mamografia nu o poate face.

Exista riscuri asociate cu ecografia mamara?

Ecografia este un test sigur care nu utilizeaza raze X si nu este dureros. Gelul utilizat este un gel hipoalergenic: alergiile sunt, prin urmare, extrem de rare.

Cum sa te pregatesti pentru o ecografie mamara?

Pentru a te pregati cel mai bine pentru acest examen, iata cateva informatii. In primul rand, retine ca ecografia mamara se poate face in orice moment al ciclului menstrual. Nu trebuie sa tii vreo dieta sau regim.

Nu uita sa spui radiologului daca iei orice medicament si evita sa aplici produse cosmetice pe piele sau sa porti bijuterii. De asemenea, este util sa aduci examinari anterioare (mamografii, RMN, biopsii si alte rezultate ale examenului privind sanii). Daca porti proteze mamare, aminteste-ti in cele din urma sa le raportezi.

Cat de des pot face o ecografie mamara?

Ecografia este un bun examen inofensiv si neiradiant. Prin urmare, poate fi reinnoit fara probleme la cererea medicului.

Cat dureaza o ecografie mamara?

O ecografie mamara este o examinare care nu dureaza mai mult de 20 de minute. Retine ca o ecografie la san nu poate detecta cancerul de san, ci permite doar detectarea leziunilor suspecte.

0 Shares
You May Also Like