Unde este mai bine sa locuiesti, la parter sau la ultimul etaj?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care ti-ai propus sa obtii un credit pentru a-ti cumpara un apartament, este foarte important sa tii cont de unele detalii foarte importante, care te pot ajuta sa gasesti apartamentul potrivit.

Cel mai important detaliu pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand ai de gand sa iti alegi noul apartament, este zona in care acesta este amplasat. Este foarte important sa iti alegi un apartament intr-o zona frumoasa si linistita, si sa ai acces la toate cele necesare (spital, banca, farmacii, scoli, gradinite si statii pentru transportul in comun).

Dupa ce stabilesti zona in care intentionezi sa iti cumperi noua locuinta, este primordial sa te hotarasti daca iti doresti un apartament intr-un imobil vechi, sau daca optezi pentru unul dintre cele mai construite apartamente de lux Victoriei.

Intr-un apartament de lux Victoriei, ai practic toate cele necesare pentru a duce o viata asa cum ai visat mereu. Cand cumperi un apartament de lux, cu siguranta nu trebuie sa te mai gandesti la alte costuri pentru renovarea acestuia. Te muti direct in locuinta noua.

Cand vine vorba despre achizitionarea unui apartament intr-un imobil vechi, este important sa ai in vedere faptul ca va trebui pe urma cel mai probabil sa renovezi apartamentul si sa il amenajezi pe placul tau.

La costul destul de mare de achizitie, se mai adauga materialele si manopera pentru obtinerea locuintei pe gustul tau, si cu siguranta vei plati, cel putin pretul unui apartament de lux pe care il poti cumpara gata finisat, si in care te poti muta rapid.

Conteaza de-asemenea foarte mult si compartimentarea incaperii. Daca stii sigur ca urmeaza sa locuiesti singur, un apartament cu doua camere iti este suficient, sau daca mai locuiesti cu inca o persoana.

Pentru trei persoane, ar fi de preferat un apartament cu trei camere, in timp ce pentru patru persoane, un apartament cu patru camere ar fi perfect, avand trei dormitoare plus un living, bucatarie si doua bai.

Un ultim detaliu, dar deosebit de important pe care trebuie sa il ai in vedere, este daca vei aleg un apartament la parter sau un apartament la ultimul etaj, dat fiind faptul ca acestea sunt mai ieftine decat cele de la etajele intermediare.

La parter ai avantajul ca nu trebuie sa urci multe scari pentru a ajunge in locuinta, iar daca blocul nu are lift, atunci a locui la parter este si mai avantajos.

Vara, nu trebuie sa platesti multi bani pentru facturi, dat fiind faptul ca aerul cald se ridica, asa ca probabil nici nu ai nevoie de aer conditionat. Ba mai mult, nu ai vecini sub tine pe care sa ii inunzi.

La ultimul etaj, ai alte avantaje. In primul rand te bucuri de o vedere spectaculoasa a cartierului sau chiar a orasului. Nu ai vecini deasupra ta care sa te inunde, si sunt mult mai mici sansele de a te confrunta cu insecte, sau de a-ti fi sparta locuinta. Hotii actioneaza de regula la parter sau etajele inferioare.

Mai putin placut este insa atunci cand ai de urcat bagajele si plasele de la cumparaturi sau obiectele de mobilier, daca nu exista lift.

Tinand cont de aceste detalii, cu siguranta doar de tine depinde zona in care iti alegi apartamentul, daca acesta este unul intr-un imobil nou sau vechi, sau daca alegi sa locuiesti la parter sau la ultimul etaj.

0 Shares
You May Also Like