Viitorul casetelor de siguranta

0 Shares
0
0
0

Sunt casetele de siguranta pe cale de disparitie?

“Casele de depozitare sunt invechite, vor fi in curand istorie, vor disparea rapid, lideri pierduti, relicve din trecut si pe drumul lor spre uitare”. Acestea sunt cateva dintre afirmatiile negative si complet incorecte facute recent intr-un articol de stiri, publicat de o mare revista de afaceri, din New York.

Reporterul care a scris aceasta poveste m-a chemat inainte de a-mi publica articolul despre siguranta si a solicitat raspunsuri la numeroasele intrebari privind siguranta depozitului. Din pacate, el a omis toate comentariile mele pozitive si aspectele benefice ale inchirierii de seifuri catre consumatori.

Aceste omisiuni si numeroase declaratii incorecte i-au determinat pe multi dintre clientii mei din intreaga lume sa sugereze ca scriu un articol de respingere despre cutiile de depozitare. Cautii cutii de plastic SchoellerAllibert? Intra pe SchoellerAllibert.com.

Bancherii intervievati.

Inainte de a-mi scrie articolul, in plus fata de mine, reporterul a intervievat, de asemenea, multi bancheri din New York, in primul rand de la bancile cele mai mari la nivel national. El nu a primit decat comentarii negative si o perspectiva complet diferita si incorecta privind casetele de siguranta.

Acesti bancheri i-au spus ca elimina treptat casetele de siguranta, deoarece consumatorii nu mai doreau sau nu mai aveau nevoie de ele. Din cauza acestei lipse de cerere a consumatorilor, acestia considerau casutele de depozit ca fiind inutile, lipsite de importanta pentru clienti si nu ca un centru de profit benefic.

De asemenea, ei au decis ca nu vor dedica nici un timp, bani sau resurse suplimentare pentru a-si instrui angajatii sa foloseasca aceste metode de depozitare in mod corespunzator. Pentru a economisi bani, multe dintre aceste banci au convertit serviciul de safe-deposit intr-un sistem de acces la seif, mai putin costisitor, dar extrem de periculos, care elimina complet personalul, identificarea semnaturii locatorului sau alte cerinte.

Datorita acestor actiuni, se vor crea in curand pierderi semnificative, vor aparea taxe juridice mari si litigii foarte costisitoare in caz de depozit in conditii de siguranta. Acesta este, evident, motivul pentru care aceste institutii au decis sa inceteze acest serviciu.

Continutul cutiei nu este asigurat.

Din fericire, reporterul a informat corect cititorii ca, in caz de efractie, incendiu, inundatii, uragan, tornada sau o disparitie misterioasa, continutul din safe deposit nu este asigurat de FDIC, NCUA sau de o institutie financiara.

Din nefericire, el a neglijat sa mentioneze ca, cu exceptia pierderilor provocate de inundatii, aceasta asigurare a continutului cutiei este disponibila si usor de obtinut de la agentul de asigurare propriu al unui chirias. Acest lucru se face prin solicitarea unei asigurari in acest sens, care specifica ce articole sunt asigurate. Evaluarile de proprietate scrise sunt de obicei cerute de catre companiile de asigurari.

O alta optiune de acoperire a asigurarii continutului din cutie este, de asemenea, disponibila si la un pret rezonabil prin intermediul unui furnizor de asigurari numit Safe Deposit Box Insurance Company. Securitatea depozitului SDBIC este unica si nu necesita dezvaluirea continutului unui chirias catre terti sau a oricaror evaluari de proprietate.

0 Shares
You May Also Like