Vinul rosu este bun pentru tine?

0 Shares
0
0
0

Vinul rosu contine antioxidanti puternici si multe surse sustin ca a bea are beneficii pentru sanatate. Cercetatorii au studiat vinul, in special vinul rosu pe larg pentru posibilele sale beneficii pentru sanatate.

Veti putea afla mai multe detalii despre vinul rosu in randurile care urmeaza, veti descoperi cateva dintre beneficiile acestuia, plus o multime de alte informatii interesante. Cititi pana la final, si veti afla informatii interesante despre bautura dvs. favorita.

Vinul rosu face parte din evenimente sociale, religioase si culturale de sute de ani. Manastirile medievale credeau, ca calugarii lor traiau mai mult in parte din cauza consumului regulat, moderat de vin. In ultimii ani, stiinta a indicat ca ar putea exista adevar in aceste afirmatii.

Conform unui studiu din 2018, desi in special nu exista recomandari oficiale in legatura cu aceste beneficii, consumul de vin rosu cu moderatie are legaturi pozitive cu:

 • boala cardiovasculara.
 • ateroscleroza.
 • hipertensiune.
 • anumite tipuri de cancer.
 • diabet de tip 2.
 • tulburari neurologice.
 • sindrom metabolic.

Cum ar putea vinul rosu sa imbunatateasca sanatatea?

Vinul rosu poate obtine beneficiile sale de sanatate din efectele sale antioxidante, antiinflamatoare si de reglare a lipidelor. Vinul rosu obtinut din struguri intunecati zdrobiti, este o sursa relativ bogata de resveratrol, un antioxidant natural in pielea strugurilor. Antioxidantii reduc stresul oxidativ din organism. Stresul oxidativ are legaturi clare cu multe boli, inclusiv cancere si boli de inima.

Exista multe alimente sanatoase, bogate in antioxidanti, inclusiv fructe, nuci si legume. Strugurii integrali si fructele de padure sunt surse mai bune de resveratrol decat vinul rosu, iar din cauza riscurilor pentru sanatate legate de consumul de alcool, obtinerea de antioxidanti din alimente este probabil mai sanatoasa decat consumul de vin.

Oamenii pot avea nevoie sa bea mult vin rosu in vederea obtineii unei cantitati suficiente de resveratrol pentru a avea un efect, ceea ce ar putea face mai mult rau decat bine.

Acestea fiind spuse, atunci cand alegeti intre bauturile alcoolice, vinul rosu poate fi mai sanatos decat unele altele.

Sanatate cardiovasculara

Multe studii de-a lungul anilor au aratat o legatura pozitiva intre consumul moderat de vin rosu si sanatatea inimii bune. Recent, o revizuire din 2019 a raportat ca bea vin rosu este legat de un risc mai mic de boli coronariene, care sunt considerate o cauza principala a bolii si decesului in Statele Unite. Autorii au concluzionat ca vinul rosu ar putea avea efecte cardioprotectoare.

Cu toate acestea, American Heart Association (AHA) spune ca astfel de studii nu arata relatii cauza-efect. Alti factori pot juca un rol. De exemplu, persoanele care beau vin rosu cu moderatie pot urma de asemenea, un stil de viata mai sanatos sau o dieta mediteraneana.

Ei subliniaza de asemenea ca excesul de alcool poate dauna direct inimii. Pentru a ramane in siguranta, oamenii ar trebui sa ramana in conformitate cu liniile directoare oficiale de CDC din Centrele pentru Boli si Prevenire (CDC), care definesc consumul moderat ca:

 • 1 pahar de vin pentru femei.
 • 2 pahare de vin pentru barbati.

Un pahar de vin este de 5 uncii de alcool 12% in volum.

Persoanele care isi doresc sa savureze o astfel de bautura de calitate premium, pot bea cu moderatie vin Davino in fiecare zi. Acest tip de vin (VIN DAVINO DOMAINE CEPTURA ROSU 2018) este produs in urma culesului selectiv al strugurilor de pe cele mai valoroase parcele de vita de vie.

Pentru amatorii de vin Davino, producatorul are si vin alb sau rose, insa parerea specialistilor este ca vinul rosu este cel mai bun pentru sanatate.

Diabetul de tip 2 si vinul rosu

Un studiu din 2015 a aratat ca consumul unui pahar de vin rosu la cina „scade in mod modest riscul cardiometabolic” la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 si ca un aport moderat de vin rosu este de obicei sigur.

Oamenii de stiinta considera ca etanolul din vin joaca un rol crucial in metabolizarea glucozei si ca ingredientele nealcoolice pot contribui si ele. Ei solicita mai multe cercetari pentru a confirma rezultatele. Oricine are diabet trebuie sa se adreseze medicului inainte de a bea alcool.

Vinul rosu si pierderea vederii

Resveratrolul poate ajuta si la prevenirea pierderii vederii prin reducerea inflamatiei si a stresului oxidativ, potrivit cercetarilor din 2016. Multe forme de afectiuni legate de varsta care provoaca pierderea vederii implica acesti factori, inclusiv:

 • glaucom.
 • retinopatie diabetica.
 • degenerescenta maculara.
 • cataracta.

Asadar, dupa cum se poate vedea, exista situatii in care consumul de vin rosu este bun pentru sanatate.

Tineti cont insa de faptul ca trebuie sa beti cu moderatie vin rosu, iar daca doriti sa savurati un pahar de vin calitate premium, optati pentru vin Davino Domaine Ceptura Rosu 2018, care are un gust inconfundabil, si cu siguranta nu va trece mult timp pana cand acesta va deveni vinul dvs. preferat. Puteti alege de-asemenea si alte sortimente de vinuri.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…