Visul unui deputat rocker ecologist

0 Shares
0
0
0

Am avut norocul sa copilaresc undeva la tara  , intr-o zona rurala unde nici macar azi nu a ajuns civilizatia. Acolo jucam fotbal , descult in tarana sau noroi fiindca pe islazul cu iarba nu ne lasa vacarul satului.

Nu ne lasa sa strivim frumusetea de iarba grasa unde pasteau vacutele Microbul fotbalistic nu m-a parasit nici acum , cand la fiecare sfarsit de saptamana imi incerc norocul la pariuri sportive. In ultimul timp pot spune ca am inceput sa castig mai des , de cand ma inspir din “Biletul zilei” oferit de specialistii site-ului http://www.e-pariuri.ro/biletul-zilei.php .

Revenind la minunata mea copilarie , am fost indragostit de natura , de “afara” cum ceream voie parintilor. Nu suportam sa stau prea mult in casa , majoritatea prietenilor mei rezonand la aceasta idee. Fie vara , fie iarna , toata ziulica eram “afara” jucandu-ne sumedenie de jocuri , nu numai cele de sorginte sportiva.

Le povesteam copiilor mei despre jocurile copilariei mele : ruble , capace , hotii si vardistii , vama apoi jocurile adolescentei : flori,fete… , mima , v-ati ascunselea si multe altele care nu mi le mai amintesc. Majoritatea acestora au disparut fiind inlocuite de jocurile electronice.

Cu alte cuvinte , miscarea fizica a fost inlocuita cu gandirea logica. Recunosc istetimea tineretului in ceea ce priveste tehnologia , in schimb observ o deviatie  fizica de la normal a majoritatii adolescentilor . Majoritatea adolescentilor care nu practica un sport suntori prea slabi , ori prea grasuni.

Cei cu dare de mana aleg salile de fitness in speranta dezvoltarii musculaturii sau eliminarii tesutului adipos , dupa caz. O activitate benefica , totusi incomparabila cu miscarea in aer liber , nu in spatii inchise aerisite de sisteme de cimatizare ambientala.

Am fost , sunt si voi fi un ecologist convins , iubitor a tot ce presupune natura , fauna , flora si nu in ultimul rand calitatea aerului atat de
necesar vietii pe pamant. Singurele vietuitoare ucise de mine in aceasta viata au fost mustele si tantarii , atat.

In aceste conditii imi prezum o calitate peste medie , din punct de vedere ecologic. Mai ales ca in decursul vietii am plantat zeci de pomi si mii de flori si legume. Din aceasta pozitie imi permit sa declar ca legea referitoare la delfini , propusa de domnul deputat Remus Cernea , mi se pare aberanta.

Am tot respectul pentru remarcabila activitate ecologista a acestuia insa nici nu s-a sfarsit bine  scandalul legat de cainii maidanezi , ca noi sarim sa salvam delfinii , doar , doar vom fi observati de organizatiile ecologiste din strainatate.

Domnule Cernea , cum ramane cu sutele de cai sacrificati in abatoare ilegale , carora li se descopera copitele pe malul Siretului , ce facem cu luptele ilegale de caini , ce facem cu braconierii din Delta Dunarii sau cu vinatorile domnului Tiriac ?

Toate acestea nu se vad , eliberam delfinii din Delfinariul constantean (de altii n-am auzit in tara noastra) si apoi dormim linistiti , am salvat fauna planetei…

0 Shares
You May Also Like