10 reguli de aur pentru îngrijirea tenului

0 Shares
0
0
0

Dacă vrei să te bucuri de un ten strălucitor și sănătos la orice vârstă, tot ce trebuie să faci e să ții cont de câteva reguli simple de îngrijire.

În cele ce urmează îți prezentăm, așadar, un top al celor mai importante reguli care te pot ajuta să previi îmbătrânirea prematură a pielii și să ai un ten curat și frumos indiferent de vârsta pe care o ai.

Cea mai importantă regulă pentru a avea mereu un ten sănătos este, totodată, și cea mai simplă: folosește mereu produse de îngrijire potrivite tenului tău!

Un produs destinat tenului gras nu va avea niciodată rezultate bune pe un ten uscat, la fel cum un produs destinat tenului mixt nu va proteja așa cum trebuie tenul normal.

Hidratarea este esențială

Hidratarea este foarte importantă pentru orice tip de ten, iar alegerea cremei hidratante pe care o vei folosi trebuie să țină cont, de asemenea, de nevoile specifice ale tenului tău. În funcție de acest criteriu vei putea alege o cremă hidratantă cu efect antirid, cu efect de hrănire etc.

De asemenea, nu uita să aplici creama aleasă atât în zona gâtului, cât și a decolteului, nu doar la nivelul feței.

Acordă o atenție specială zonelor sensibile

Zona ochilor și buzele sunt considerate de către dermatologi zone sensibile, așa că trebuie să le acorzi o atenție aparte.

Pentru zonele sensibile este recomandat să folosești produse speciale, care au în compoziție ingrediente cu efect reparator și cu efect de protecție.

Protecție solară indiferent de anotimp

Indiferent de anotimp, produsele de îngrijire a tenului pe care le alegi trebuie să includă și un efect de protecție împotriva razelor solare.

Tenul care nu beneficiază de protecție solară îmbătrânește mai repede și, în unele cazuri, poate să dezvolte și probleme mai grave.

Exfolierea este indispensabilă

Pentru menținerea sănătății tenului sunt recomandate și tratamente exfoliante, o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de necesitățile tenului.

Un astfel de tratament curăță pielea în profunzime, însă trebuie să ai grijă să folosești produse cu pH neutru, care nu sunt agresive cu tenul.

Optează pentru machiaj hipoalergenic

Produsele pentru machiaj hipoalergenice sunt concepute pentru a răspunde nevoilor tuturor tipurilor de ten și în mod special necesităților tenului sensibil, care este mai susceptibil la diverse forme de alergii cutanate.

Tocmai de aceea e important să optezi pentru produse hipoalergenice semnate de branduri cu o reputație bună, care să garanteze rezultate excelente.

Mănâncă fructe și legume bogate în beta-caroten și antioxidanți

Pielea este cel mai mare organ al corpului, așa că folosește foarte multe dintre vitaminele, mineralele și nutrienții care ajung în organism. Tenul, la rândul lui, are nevoie în mod special de beta-caroten și de antioxdanți, care au rolul de a sprijini producția de colagen.

Caisele, morcovii, spanacul și pepenele galben sunt foarte bogate în antioxidanți și beta-caroten, așa că ar trebui să le incluzi în regimul tău alimentar și să le consumi mai ales atunci când începe sezonul lor.

Protejează-ți tenul de agresiunea factorilor externi

Poluarea, fumul, praful și alte impurități care se găsesc mai ales în aerul din marile orașe pot avea efecte nocive asupra pielii.

Pentru a putea reduce efectele nocive pe care factorii externi le au asupra pielii este important să folosești produse de îngrijire adecvate și să îți cureți zilnic tenul – mai ales seara, când ajungi acasă.

Demachiază-te corect

Machiajul încarcă foarte mult tenul, iar atunci când nu este îndepărtat corect poate cauza diverse probleme și duce la îmbătrânirea prematură a pielii.

Atunci când ai o profesie care presupune folosirea machiajului zi de zi, precum prezentator TV sau model de videochat, este cu atât mai important să înveți să te demachiezi corect și să nu lași niciodată machiajul pe față peste noapte.

În plus, așa cum aminteam undeva mai sus, buzele și zona din jurul ochilor sunt foarte sensibile, așa că pentru demachierea acestora este bine să folosești produse speciale.

Alege să ai un stil de viață sănătos

Obiceiurile nocive (precum fumatul, somnul insuficient, alimentația nesănătoasă) și stresul cotidian accelerează îmbătrânirea pielii și produc dezechilibre majore.

Pentru a preveni instalarea acestor inconveniente este important să respecți orele de somn, să ai un regim alimentar bazat pe alimente sănătoase, legume și fructe și să eviți (în măsura în care este posibil) stresul și adoptarea unor obiceiuri nocive.

Dacă respecți aceste reguli simple vei avea întotdeauna un ten sănătos și strălucitor, indiferent de vârstă.

0 Shares
You May Also Like

Ce contine un sampon?

In clipa de fata, magazinele offline si online va ofera posibilitatea de a achizitiona diferite tipuri de sampoane,…