10 trucuri geniale pentru o grădină deosebită

0 Shares
0
0
0

O grădină bine întreținută oferă un aspect impresionant proprietății dumneavoastră. Cu toate acestea, crearea unei grădini pitorești sau a unui peisaj creativ pentru grădina dumneavoastră nu se întâmplă peste noapte: necesită planificare.

Dacă doriți să oferiți grădinii dvs. o sesiune de înfrumusețare mult dorită, iată 10 sfaturi și trucuri de estetică care vă pot aduce înapoi timp, efort și bani!

Folosiți apă clocotită pentru a ucide buruienile

Căutați un mod natural de a scăpa de buruieni? Fierbeți apa apoi turnați-o pe plantele nocive. Lichidul fierbinte va ucide buruienile într-o clipă. Această tehnică funcționează cel mai bine pentru buruienile care răsar în articulații sau fisuri de-a lungul curților interioare pavate, și căilor de acces, deoarece apa caldă ar putea dăuna plantelor din jur. Apa caldă nu vă va deteriora peisajul.

Cultivați plante peste sistemul septic

Învelișurile sistemului septic pot fi o priveliște neplăcută într-o grădină. În loc să ignorați nevoia nevoia de un sistem de canalizare, de ce să nu o mascați cu un ront de mulci și flori? Pentru a accesa rezervorul, proprietarii de case pot înlătura materialele folosite la mulcire. Nimeni nu va ști ce se află sub frumosul peisaj.

Puneți gazon fals pentru a ține câinii la distanță

Pentru proprietarii de animale de companie, gazonul devine, de obicei, loc de joacă și baie pentru câini. Drept urmare, cei care dețin proprietăți se aleg cu iarba sfâșiată și cu o peluză cu pete maronii împrăștiate. Pentru a menține aspectul superb al gazonului dar și pentru fericirea animalului de companie, încercați să înlocuiți iarba adevărată cu o iarbă artificială cu aspect luxuriant.

Gazonul va împiedica câinii să sape, să-și ascunda nevoile și să-i împiedice să arunce noroi în spațiile dvs. de locuit interioare. Și, cu iarbă artificială în loc de iarbă adevărată, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cosirea periodică a gazonului!

gradina frumoasa

Reduceți inundațiile prin crearea unei grădini pluviale

Trotuarele, străzile și acoperișurile nu absorb apa de ploaie, ceea ce duce la inundații. O modalitate de a colecta scurgerile de apă este amenajarea unei grădini de ploaie. În esență, este o zonă separată din grădina în care plantați plante perene și plante native. Când ploaia cade, apa care se scurge va curge în grădină. Apa va hrăni plantele și, implicit, solul.

Plantați niște bulbi pentru a îmbrăca grădina în culori

Mai multe plante cu flori au perioade de înflorire scurte, în timp ce unele plante perene au o durată de viață foarte scurtă. Dacă doriți culori în grădina dvs. pe tot parcursul anului, puteți planta anuale variegate sau înlocuiți plantele perene în mod regulat.

Dacă doriți o opțiune de întreținere care nu implică prea multe efort, combinați bulbi de ghiocei ca ninsori și crini care înfloresc în perioade separate. Dacă doriți să aveți doar bulbi, poate fi necesar să plantați o singură dată în fiecare an. Acest lucru va face grădina dvs. să strălucească de culori începând din primăvară până la toamnă.

Aduceți câteva flori în ghiveci

Un alt mod prin care puteți oferi grădinii o explozie de culori este cumpărarea unor ghivece și plantarea unor flori în ele (flori care înfloresc în anotimpuri diferite). Plasați ghivecele în partea din față și în centrul grădinii dumneavoastră. Asigurați-vă că mutați vasele în diferite locații pe măsură ce anotimpurile progresează. Dacă este nevoie, schimbați ghivecele.

o gradina superba

Puneți margini bine definite

Marginile mențin grădina îngrijită și ordonată îmbunătățindu-i, totodată, aspectul. Dar bordurile din plastic sau margini de piatră pot afecta aspectul general al grădinii. Încercați să aveți, pe post de margini sau borduri, plăci de pin pretratate. Sunt accesibile, ușor de tăiat și, cel mai important, sunt ieftine. Pur și simplu conturați perimetrul patului dvs. de grădină folosind un hârleț  / lopată. Apoi fixați cu ajutorul unui ic pentru a crea chenare.

Creșteți acoperiri de sol pe pante

O pantă abruptă în grădina ta poate fi dificil de întreținut, întrucât poate fi dificil de cosit. De asemenea, poate eroda ușor, cu expunerea constantă la vânt și apă. Unii grădinari folosesc soluții structurale precum pereții sau terasele pentru a face față unei secțiuni înclinate, dar poate fi costisitor.

Plantele nu sunt o soluție viabilă, deoarece rădăcinile lor nu cresc suficient de adânc pentru a reduce eroziunea. Plante precum brebenocul (Saschiu), urzica moartă și iedera  englezească fac o acoperire excelentă pentru a menține solul pe loc.

Folosiți alune pe plantele dumneavoastră

Ghivecele mari sunt de mare folos în grădinile amenajate, însă pot fi foarte grele odată ce sunt umplute cu pământ. Dar majoritatea plantelor nu au nevoie de mult sol pentru a prinde rădăcină.

Pentru a ușura încărcătura, încercați să umpleți vasele pe jumătate cu alune din spumă (cunoscute și sub denumirea de floricele de spumă, alunele de ambalare sau taiteii ambalare) înainte de a adăuga pământ. Făcând acest lucru, mașinile de plantat ușor se pot deplasa și acest lucru vă poate ajuta să economisiți bani pe pământ.

Automatizați-vă irigația

Vreți să economisiți mai mult timp și apă? Aveți un loc în grădina dvs. care nu primește suficientă irigare? Dacă aveți înclinație și deprindere pentru proiectele de tip DIY (Do It Yourself) puteți automatiza un butoi de ploaie.

Atașați unul la jgheaburile dvs. apoi conectați-l cu o linie de picurare pe care o puteți fixa în jurul plantelor. Acest lucru vă ajută plantele să obțină apa de care au nevoie fără a face risipă, iar plantele din apropierea jgheaburilor dvs. nu vor fi inundate. Dacă însă nu sunteți adeptul proiectelor DIY, puteți oricând să lăsați treaba în mâinile unui furnizor profesionist de irigații.

0 Shares
You May Also Like