7 motive pentru a consulta un psiholog

0 Shares
0
0
0

Spre deosebire de ceea ce se intampla atunci cand te eliberezi cu cei dragi, psihologul nu va participa la conflict, ci te va ajuta sa gasesti instrumentele pentru a-l rezolva.

Ajutorul si terapia profesionala te pot ajuta sa rezolvi problemele din trecut, sa iti imbunatatesti prezentul si sa iti schimbi viitorul.

Acestea sunt doar cateva motive pentru a consulta un psiholog Cluj. Vei afla mai multe despre ele in acest articol.

De ce sa consulti un psiholog?

In primul rand, trebuie sa alungi ideea ca sa consulti un psiholog este doar pentru persoanele care sufera de nebunie. Gandeste-te la asta ca la o modalitate de a-ti rezolva problemele si anxietatea.

Motive pentru a consulta un psiholog

Asa cum nu are sens sa induri durerea fizica (durere de dinti, durere de spate etc.), nici nu ar trebui sa suferi de durere emotionala.

Daca nu stii de ce sa mergi la psiholog, ia in considerare aceste diverse motive:

1. Acesta este un spatiu pentru tine

Este posibil sa iti petreci toata ziua lucrand, facand treburi casnice sau indeplinind obligatii.

Nu ai timp sa te dedici tie: mersul sa faci sport sau la salonul de infrumusetare, sa tragi un pui de somn sau sa faci baie sunt placeri greu de realizat din lipsa de timp.

2. Iti permite sa intelegi

Adesea, emotiile preiau controlul si nu iti permit sa gandesti sau sa actionezi clar. Alteori, nu intelegi pe deplin de ce faci anumite lucruri.

Mersul la psiholog te poate ajuta, de exemplu, sa intelegi de ce esti asa cum esti sau de ce ti se intampla mereu aceleasi lucruri.

3. Nu exista judecata

Ti s-a intamplat vreodata ca, atunci cand vorbesti cu un prieten, partenerul tau sau un membru al familiei, sa simti ca te judecata?

Psihologul, in schimb, nu iti asculta „activ” problemele, ci mai degraba analizeaza modul tau de a te exprima, limbajul, gesturile si reactiile tale.

4. Vei primi o alta parere

Terapeutii au studiat pentru a putea oferi pacientilor lor diferite opinii, valori sau puncte de vedere dintr-un unghi mai „obiectiv”. Adica fara emotii sau tabuuri, asa cum s-ar putea intampla cu cel mai bun prieten al tau.

Te va ajuta sa mergi mai departe, sa schimbi unele comportamente negative si sa fii confortabil cu tine insuti.

5. Vorbind iti va face bine

Foarte des, psihologul ramane tacut si lasa pacientul sa vada singur eroarea sau situatia particulara. A pune cuvinte in emotii este fundamental si asta se face vorbind.

6. Este o provocare

A face terapie este ca si cum ai vorbi in fata unei oglinzi. Dar raspunsurile nu sunt intotdeauna cele pe care vrei sa le auzi. Un terapeut nu iti va spune acelasi lucru ca si cei dragi si acesta este un motiv suficient pentru a consulta un psiholog.

7. Consultarea unui psiholog iti ofera instrumente pentru a actiona

Practic, un psiholog nu iti da solutia. Dar te ajuta sa gasesti singur metodele pentru a atinge un obiectiv.

In primul rand, identificand ceea ce ti se intampla, apoi familiarizandu-te cu situatia. Si, in sfarsit, actionand in consecinta.

0 Shares
You May Also Like