De ce sa folosim faina neagra?

0 Shares
0
0
0

Faina neagra este considerata de catre cei mai multi specialisti in nutritie drept mult mai sanatoasa decat faina alba. Făina integrală de grâu se face din grâu păstrat cu grijă. Acest grâu trebuie depozitat în mod corespunzător și urmează un ritual de curățare. Apoi, grâul este pregătit pentru măcinare. 

Măcinarea produce două produse din cereale integrale: făină albă de grâu și făină neagră de grâu. Făină de grâu este produsul care se obține prin trecerea grâului printr-un laminor și apoi este alimentat direct pentru frământare. 

Făina de grâu este un produs obținut prin măcinarea grâului într-o moară de piatră. Este important să reții că în ambele cazuri nu există o cernere a produsului măcinat. 

Adică avem pâine, care constă din materii prime 100% din cereale integrale: nimic nu se pierde în proces și făina este măcinată în așa fel încât, toți nutrienții să rămână în ea.

Faina neagra este bogată în celuloză, vitamine și minerale

În producția de făină albă, învelișul bobului sau așa-numitele tărâțe sunt eliminate. Prin urmare, făina integrală este mai întunecată, mai bogată în celuloză, conține mai multe vitamine (mai ales vitamine din grupa B). 

În plus, făina neagră de grâu este mai puțin calorică și conțin mai multe minerale. În mod logic, făinurile albe nu sunt atât de bogate în celuloză, vitamine și minerale. Acest lucru se datorează simplului motiv că, chiar și atunci când cernem făina albă, cojile de cereale, care conțin atât de multe substanțe valoroase, se pierd. 

Concluzia este clară: ar trebui să dai preferință produselor din făină neagră integrală, față de alimentele din făină albă.

faina neagra

Produsele din faina integrala sunt mai sanatoase!

Cantitatea uriașă de vitamine, precum și macro și microelemente face ca făina neagră de grâu să fie indispensabilă pentru toată lumea, deoarece, nu numai că saturează corpul, ci îi și furnizează acestuia toate componentele utile necesare. 

Întregul soi este cel mai sănătos. Componentele acestei făini pot fi utilizate chiar și în caz de obezitate, diabet și hipertensiune.

Grâul dur diferă de grâul moale printr-un conținut mai ridicat de proteine, valoarea sa nutritivă, un raport ridicat de gliadină și glutenină – principalele proteine ​​care formează glutenul, și care oferă nu numai o eficiență tehnologică ridicată a producției de paste, ci și o digestibilitate mai mare a proteinelor.

Grâul este o sursă bogată de fibre

Este un nutrient important, deoarece previne constipația, ajută la controlul zahărului din sânge,previne bolile de inimă și chiar susține pierderea în greutate. Făina de grâu este, de asemenea, bogată în vitaminele B1, B3 și B5, riboflavină și folat. 

De asemenea, conține mai mult fier, calciu, proteine și alți nutrienți decât multe alte tipuri de făină și este o sursă de beta-glucani și alți nutrienți. Dacă elimini grâul din dietă, trebuie să te asiguri că organismul tău primește nutrienții de care are nevoie din alte alimente pentru a evita deficiențele.

Faina neagra de grau este bogata in fibre

Făina neagră de grâu este bogată în fibre și  contribuie eficient la îmbunătățirea tractului digestiv,deoarece absoarbe apa și, astfel,  ajută la îmbunătățirea permeabilității intestinale. Unele studii sugerează chiar că făina de grâu este mult  mai eficientă în tratarea constipației decât făina de grâu. 

Alte studii au constatat, de asemenea, că, datorită conținutului său de fibre, făina de grâupoate crește nivelul de acizi grași cu lanț scurt. Acești acizi au fost legați de diverse beneficii, inclusiv pierderea în greutate, scăderea zahărului din sânge și prevenirea cancerului de colon.

0 Shares
You May Also Like