A venit iarna ! Tu stii cum sa previi aparitia racelii si gripei ?

0 Shares
0
0
0

Nu numai riscul de aparitie a racelii si gripei creste odata ce se instaleaza iarna ci si vizitele noastre la farmacie . Tocmai pentru a va scuti de aceste vizite dese la farmacie a fost gandit  conceptul de farmacie online .

Din ce in ce mai multi romani fac cumparaturi online , lipsa de timp pare sa fie unul dintre principalii factori pentru aceasta crestere . In acest context au fost puse bazele http://www.webfarm.ro/  , o extensie virtuala a doua dintre cele mai apreciate farmacii din Romania , Elixir si Omnia .

Odata cu venirea iernii se agraveaza si problemele noastre de sanatate . Scaderile bruste de temperatura , modificarile presiunii atmosferice  si  temperaturile extreme  sunt principalii  factori care influenteaza negativ starea noastra de sanatate in acest sezon . Persoanele care sufera de boli reumatice , probleme cardiace sau disfunctii respiratorii sunt cele mai afectate de aceste evenimente meteorologice .

In mod normal , raceala si gripa au simptome comune  , si anume stranut , dureri in gat si tuse . Diferenta survine in momentul in care vorbim de cauze , ceea ce inseamna ca toate aceste simptome sunt cauzate de virusi diferiti .

Probabil stiti deja ca gripa este mult mai periculoasa decat raceala .  O persoana cu o stare foarte buna de sanatate poate sa lupte cu succes impotriva racelii si gripei , fara a avea nevoie de ajutorul unui medic .

Din nefericire , foare multe persoane care se confrunta cu raceala sau gripa ajung sa aiba nevoie de ingrijiri medicale in special in momentul in care apare riscul unor complicatii pulmonare serioase , complicatii precum bronsita sau pneumonia . Copii si adultii cu varsta de peste 65 de ani sunt cei mai predispusi la aceste complicatii .
Trebuie sa stiti ca fiecare stranut , tuse sau durere survine ca urmare a unui motiv . Oricare are fi aceste motive , cu cat sunt mai rapid depistate cu atat organismul nostru are mai putin de suferit . In acelas timp , aceste cauze ne indica si metoda de tratament care trebuie aplicata  .

Sistemul imunitar , sistemul de auto-aparare al organismului , este cel care ne protejeaza impotriva tuturor factorilor negative  . Aceste sistem este fomat din organele limfoide , acele organe ale corpului generatoare de limfocite . Aceste organe sunt :

–    maduva osoasa – responsabila de alimentarea cu celule a sangelui ;
–    timusul ;
–    vasele limfatice – limfa este cea care detecteaza agentii care ne ataca organismul ;
–    ganglionii limfatici – monitorizeaza compozitia sangelui ;
–    splina – elimina celulele moarte din compozitia sangelui ;
–    apendicele – are un rol esential in producerea anticorpilor de tip A si in maturizarea limfocitelor de tip B ;
–    amigdalele ;
–    polipii .

Imunitatea poate fii naturala sau dobandita . Imunitatea naturala se formeaza prin placenta si in timpul alaptarii . In momentul in care organele care alcatuiesc sistemul imunitar sunt sanatoase omul este protejat impotriva celor mai multi microbi din mediul ambient .

De cealalta parte , imunitatea dobandita artificial  ( vaccinare , imunizare sau administrarea unui ser antidot ) sau  prin expunerea la agenti infectiosi are ca principal scop anticiparea aparitiei unor infectii prin stimularea organismului sa produca anticorpi .

Dupa cum va spuneam la inceputul acestui articol , www.webfarm.ro va pune la dispozitie o gama variata de produse farmaceutice care intaresc sistemul imunitar . Printre acestea se numara si Cetebe C Immunity Plus , un supliment alimentar cu eliberare prelungita  care ajuta la buna  functionare a sistemului imunitar si asigura doza zilnica de vitamina C de care organismul nostru are nevoie .

0 Shares
You May Also Like