Acoperisul casei tale si confortul meritat

0 Shares
0
0
0

O casa fara acoperis nu poate fi locuibila. Atunci cand acoperisul casei tale se degradeaza, atat tu cat si bunurile tale sunteti expusi tuturor capriciilor vremii. De aceea, este foarte important sa iti asiguri locuinta cu un acoperis de calitate.

Daca doresti sa afli mai multe detalii despre cum se construieste un acoperis, atunci acest articol iti poate veni in ajutor cu cateva informatii.

Cum alegi modelul?

Forma locuintei tale este foarte importanta. De asemenea ce planuri ai pe viitor mai ales daca doresti sa amenajezi o mansarda locuibila, sau sa o folosesti ca un spatiu de depozitare sau poate vrei o terasa generoasa.

Bugetul avut la dispozitie este un alt criteriu care poate influenta alegerea ta si acesta va fi diferit in functie de materialele folosite si de forma si complexitatea acoperisului. Totodata dimensiunea casei este un alt criteriu care va afecta bugetul tau.

Este important sa alegi un tip de acoperis care sa ofere atat protectie cat si o izolare termica si fonica corespunzatoare.

Forme de acoperisuri

Cele mai cunoscute sunt cele triunghiulare, in doua ape, cum spun specialistii. Sunt destul de usor de montat si asigura o scurgere eficienta a apei, astfel incat sa fii ferit de infiltratii. Casa ta, poate nu va arata spectaculos sau nu va avea un aspect modern, dar daca panta acoperisului este efectuata asa cum trebuie, el te va ajuta sa iti protejezi casa, iar daca montajul este bine facut, nici vantul puternic nu va deveni o problema.

Alta forma de acoperis foarte populara este cea intr-o singura apa sau cel perfect drept. Daca alegi acest tip de acoperis trebuie sa te asiguri ca are o izolatie termica bine efectuata. Este o optiune potrivita pentru casele cu suprafata mica. Daca ai o casa cu suprafata mare, un astfel de acoperis s-ar putea sa nu reziste foarte bine la vanturi puternice. Si izolarea impotriva infiltratiilor trebuie sa fie bine efectuata, deoarece apa nu se scurge cu usurinta de pe aceste acoperisuri.

Cele piramidale sunt poate cele mai stabile tipuri de acoperisuri. De asemenea sunt printre cele mai apreciate cand vine vorba de design exterior. Singurul lucru care ar putea sa te faca sa renunti la idee sunt costurile care, evident, sunt mai ridicate.

Pe langa aceste tipuri de acoperisuri, care au un aspect traditional, poti alege si varianta mai moderna  acoperisurilor construite in asa fel incat sa poata fi amenajate pe suprafata lor, terase impresionante.

Ce material sa alegi?

Cand te duci la un depozit materiale constructii Cluj, vei gasi multe optiuni legate de materialele special create pentru construirea acoperisurilor. Un tip de material, care arata si frumos si ofera si rezistenta este tigla ceramica.

Este poate cea mai buna varianta cand vrei o izolare termica de inalta calitate. In afara de acest lucru, durabilitatea acestui tip de material poate atinge zeci de ani. Tigla metalica, este o alta optiune des intalnita. Costurile sunt mult mai reduse iar montajul nu este deloc complicat. O astfel de varianta de acoperis poate necesita reparatii dupa perioade relativ scurte si nu ofera o izolare termica ridicata.

Poate cea mai ieftina varianta este acoperisul de tabla. Avantajul este durabilitatea acestuia, montajul facil, costurile reduse si designul destul de inovator, astfel incat aspectul casei tale sa fie foarte placut. Cu toate acestea, daca doresti sa ai parte si de caldura, ar trebui sa utilizezi si alte materiale termoizolante in completarea lui, precum vata de sticla.

0 Shares
You May Also Like