Amenajararea unui gazon cu flori

0 Shares
0
0
0

Sunt multe masini de tuns gazon si fiecare prezinta avantaje si dezavantaje. De aceea este foarte important sa alegem exact acele masini care sa ne si avantajeze.

O peluza care are gazonul tuns si bine ingrijit este atractiva si foarte functionala insa ea poate sa arate putin protocolar si sa aiba nevoie de o munca destul de grea de intretinere. Daca vreti sa aveti o gradina romantica si foarte usor de intretinut, plina cu fluturi si cu pasari si alte animale din natura noi va recomandam sa amenajati o pajiste care sa aiba flori salbatice.

Care sunt avantajele unei pajisti pline de flori de camp?

O astfel de pajiste dupa ce este amenajata nu mai are nevoie de intretinere si ne voim bucura de ea fara sa depunem un efort foarte mare. Stim ca totul suna destul de frumos pentru a fi adevarat, dar singura data din an cand trebuie sa ne ocupam de pajisti este primavara ori toamna moment in care va trebui sa tundem pajistea pentru a se elimina iarba uscata.

Pajistea este o zona unde mai multe tipuri de iarba sunt amestecate cu speciile de flori alcatuind o imagine relaxanta si placuta. Ele au o importanta ecologica destul de mare pentru ca sunt o sursa de hrana pentru mai multe insecte, animale si pasari si pentru ca acolo este locul lor de reproducere. Pentru ca radacinile plantelor intra mult mai adanc in sol comparativ cu gazonul sunt foarte bune pentru a preveni eroziunea si infiltrarea excesiva a apei care poate genera si alunecari de teren.

Cum putem face o pajiste cu flori?

Cu putin efort vom putea crea o pajiste mica in gradina pentru a ne putea bucura de tabloul florilor din timpul verii cand atragem fluturi, insecte si pasari utile. In magazine de specialitate vom gasi amestecuri de seminte sub numele de gazon cu flori.

Nu e necesar sa facem toata gradina un colt salbatic, pentru ca o pajiste poate sa aiba si cativa metri patrati dar poate fi si oricat de mare ne permite spatiul. Pe langa toate avantajele spuse mai sus trebuie sa adaugam ca o bucata de gazon trasnformata in pajiste salbatica inseamna mult mai putin efort pentru a tunde saptamanal peluza.

Cel mai mare efort pentru a amenaja o pajiste naturala sta in tinerea sub control a unor buruieni in primul an de la aparitie. In al doilea an plantele vor elimina ele buruienile in mod foarte natural, insa pana atunci sunt si specii invazive care incearda sa acapareze toate suprafetele libere indiferent cat ar fi ele de mici.

Desi nu este esential, o pregatire buna a gazonului inainte de a il insamanta ne ajuta ulterior sa scapam de alte dureri de cap. Trebuie sa se elimina total de mai multe ori iarba si buruienile aflate pe suprafata pe care o dorim pajiste multicolora.

Putem sa utilizam pentru asta si un ierbicid care contine glyfosat ori daca vrem metode ecologie putem sa omoram vegetatia nedorita punand o filie din celofan negru intinsa bine deasupra plantelor pe care nu le mai vrem.

0 Shares
You May Also Like