Aparatele de aer conditionat: lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a le cumpara

0 Shares
0
0
0

Odata cu sosirea primelor zile calduroase, este timpul sa te gandesti cum sa iti racoresti casa. In acest articol o sa discutam despre ceea ce trebuie sa stii inainte de a achizitiona un aer conditionat.

In general, exista mai multi factori care trebuie luati in considerare atunci cand alegi cel mai bun aer conditionat care sa iti satisfaca nevoile. De exemplu, este mai bine sa optezi pentru aparate de aer conditionat fixe sau portabile? Ar trebui sa aiba o unitate exterioara? Ce este un aer conditionat multisplit si ce sunt aerele conditionat cu invertor? Acestea sunt cateva dintre intrebarile pe care trebuie sa ti le pui pentru a face alegerea corecta, tinand cont si de investitia economica pe care o implica.

Aer conditionat fix sau portabil?

Aceasta este prima distinctie pe care trebuie sa o faci, deoarece ambele tipuri au propriile avantaje si dezavantaje care trebuie evaluate in functie de nevoile personale.

Aparatele de aer conditionat portabile: unul dintr avantaje este mobilitatea, aceste modele sunt compacte, echipate cu roti astfel incat sa pot fi mutate dintr-o camera in alta. De aici deriva si primul dezavantaj, deoarece aceast tip de aer conditionat functioneaza daca doresti sa racesti o singura camera.

Aparatele de aer conditionat fixe: aceste sunt alcatuite dintr-o unitate interna care raceste si un motor extern care o alimenteaza. Avantajul acestui tip de aer conditionat este faptul ca poate sa raceasca o suprafata mai mare. Trebuie sa luati in considerare la acest model angajarea unui specialist pentru instalarea acestuia.

Cate camere ar trebui sa racesc?

Numarul de camere pe care doresti sa le racesti este un element care trebuie evaluat bine inainte de achizitionarea aerului conditionat. Cum am spus mai sus, daca doresti sa racesti o singura camera, atunci un aer conditionat fix este solutia ideala. Daca doresti sa racesti mai multe camere trebuie sa iei in considerare cate aparate de aer conditionat fixe doresti sa instalezi si in care locuri din casa pentru a asigura un confort atunci cand vremea este foarte calda.

Cat de puternic ar trebui sa fie aparatul de aer conditionat?

Inainte de a alege un aer conditionat, este bine sa ai o idee clara despre puterea necesara pentru a raci o anumita incapere. Acest indice se masoara in BTU/h (British Thermal Unit Hours) si exprima capacitatea de racire a aparatului intr-o ora. Cum se calculeaza? Este suficient sa efectuezi o operatiune matematica simpla: trebuie sa inmultesti 340 (BTU/h) cu numarul de metri patrati ai incaperii care urmeaza sa fie climatizata, presupunand ca este nevoie de o putere medie de 340 BTU/h pentru a raci un metru patrat de suprafata in interiorul unei incaperi cu o inaltime de 2,7 metri. De exemplu, daca o camera are 33 de metri patrati, va fi nevoie de un aer conditionat de 12.000 BTU/h.

Ce ar trebui sa faca aparatul meu de aer conditionat?

Daca iti cumperi un aer conditionat cu siguranta este pentru ca ai nevoie sa iti racesti spatiile interioare ale casei, dar aceasta este doar functia de baza. Exista anumite aere conditionate care te pot ajuta si cand temperatura de afara este scazuta prin incalzirea locuintei. O alta caracteristica interesanta poate fi dezumidificatorul sau ionizatorul integrat, care va permite sa purificati aerul din spatiul de locuit.

0 Shares
You May Also Like