Apple isi deschide primele magazine din Emirate

0 Shares
0
0
0

Apple si-a deschis primele magazine de tip retail din Orientul Mijlociu, in mall-urile de lux din Emiratele Arabe Unite, sperand astfel ca va atrage clientii foarte bogati ai acestei zone, sa cumpere noile smartphone-uri high-end. Accesorii iPhone 6 de top, pot fi gasite pe MagazinGsm.ro.

Cele doua noi magazine Apple, cel din Dubai Mall si cel din Abu Dhabi de la Yas Mall, tin companie altor branduri de lux la nivel global, asa cum ar fi Emporio Armani, Fendi sau BurBerry.

Iar asta, nu este un accident, nu este o coincidenta, dupa cum ne asigura observatorii avizati din aceasta industrie. Apple doreste cu siguranta sa atraga clientii din patura cea mai bogata a planetei, clienti care nu se vor uita la bani atunci cand vor cumpara cel mai nou Apple Watch sau smartphone-ul flagship al acestei companii.

Apple incearca sa se repozitioneze pe piata, in primul rand cu linia Apple Watch, mai mult ca un brand de fashion, decat ca unul de gadget-uri high-end, dupa cum ne spune o analiza a IHS.

Magazinele Apple din Emirate, au un look elegant, foarte modern, incomparabil diferit fata de celelalte 464 de shop-uri retail la nivel global. La Mall of the Emirates, panel-uri de sticla de 18 metri inaltime, te intampina intr-un showroom impodobit cu ficusi si diferite plante exotice.

Apple Watch, se aseaza maiestuos intr-o caseta de display, chiar la intrare. Intr-un fel de cursa a respectarii normelor credintei dintr-o tara preponderent musulmana, shop-urile Apple s-au transformat si ele in consecinta.

Astfel, magazinul a organizat workshop-uri numai pentru femei (clienti femei), respectand traditia din aceasta tara. Compania Apple si-a concentrat atentia pe Orientul Mijlociu inca de la inceputul operatiunilor de retail, in 2001.

Reseller-ii si magazinele au umplut golul lipsei de prezenta a companiei pe aceasta piata, cu mici chioscuri si magazine in care se puteau gasi device-urile iPhone recent aparute si in Statele Unite, uneori chiar si cu sim card-uri de Statele Unite, la interiorul acestora.

In luna Februarie 2014, CEO-ul Apple Tim Cook, a vizitat statul Dubai si a purtat discutii cu seful statului, seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Discutiile nu au fost dezvaluite publicului, dar Cook a vizitat si Dubai Mall, crescand speculatiile despre ceea ce avea sa urmeze, adica intrarea companiei Apple pe piata din Dubai, cu device-uri high-end (de top) pentru consumatorii bogati.

Deschiderea acestor magazine a constituit “cireasa de pe tort” pentru cei de la Apple, mai ales ca in acelasi timp, s-au raportat vanzari record in China, in ciuda tuturor temerilor site-urilor de specializate si ale analistilor independenti, cum ca piata de smartphone-uri va cunoaste o cadere libera in urmatorii ani.

In timp ce iPhone 6 este cel mai comun device folosit in Emiratele Arabe, cu aproximativ 4.9% din market share, competitorul Samsung Electronics din Koreea de Sud, a devenit cel mai folosit brand, cu aproape 32.6 puncte procentuale din piata.

Telefoanele mobile Nokia se situeaza si ele pe un loc fruntas, la scurta distanta, cu 31.5% din market share, in timp ce Apple este pe locul 3, cu 14.2%.

0 Shares
You May Also Like