Avantajele oferite de balustrade de sticla

0 Shares
0
0
0

Folosirea de balustrade din sticla pentru exterior sau interior constituie o solutie excelenta, dand eleganta si stil amenajarilor exterioare si interioare, pentru ca merge foarte bine cu orice alt material de constructii.

Acest tip de constructiieste ideal pentru balcoane, incinte de cladiri sau scari si este unul dintre cele mai noi trenduri din arhitectura si constructii. El a devenit foarte popular si in Romania, fiind preferat de multi in locul folosirii materialelor clasice.

Indiferent daca sticla folosita pentru balustrade este securizata sau nu, transparenta acestui material este caracteristica principala care o avantajeaza. Un material transparent lasa lumina sa treaca, creand senzatia de mai mult spatiu si oferind o perspectiva mai larga.

Daca se foloseste sticla pentru amenajari interioare cum sunt de exemplu scarile unei cladiri de birouri, cei care urca pe scari au o perspectiva larga asupra etajelor cladirii, fiind de asemena asigurati impotriva caderii accidentale.

Balustradele din sticla constituie un element arhitectural care isi mentine aspectul in timp pentru ca nu se degradeaza si asta datorita proprietatilor pe care sticla le are. Folosirea sticlei pentru balustrade de exterior sau interior da impresia de lejeritate si da un aer modern locuintei sau amenajarilor.

Folosirea acestui tip de material este preferata de arhitecti si constructori, atat din prisma efectului estetic cat si pentru ca nu este nevoie de mentenanta. Iluminatul in locurile unde se folosesc ansamblele din sticla devine mai eficient si ambianta creata este mai buna.

Balustradele din sticla se folosesc si pentru exterior pentru ca sunt foarte rezistente, iar asta ajuta foarte mult pentru siguranta. Ele rezista atat la solicitari mecanice, cat si din punct de vedere termic. In cazul in care sticla folosita este securizata, este foarte greu de spart si chiar daca se sparge, nu exista pericol de taiere.

Ea se sparge in cioburi mici, care nu sunt periculoase. Rezistenta acestui tip de material este de cateva ori mai mare decat a sticlei obisnuite si el este la fel de transparent ca si sticla obisnuita.

Pentru instalarea unei astfel de balustrade este nevoie de o echipa de profesionisti, in special pentru ca un ansamblu din sticla este ceva destul de sofisticat. Daca este montat cum trebuie, un astfel de sistem este durabil.

0 Shares
You May Also Like